

Skrudinti žiediniai kopūstai su aštriu pomidorų padažu
Skrudintam kalafiorui:
- 1 vidutinis žiedinių kopūstų supjaustyti žiedynais (phool Gobhi), apie 18 floratų
- 1 puodelis jogurtas
- 2 a.š kukurūzų krakmolas
- 1 šaukštelis kmynų sėklos (jeera)
- 2 a.š smulkiai pjaustytos kalendros (dhania)
- 1 šaukštelis smulkiai pjaustytų žaliųjų čili pipirų nebūtina
- 2 šaukštelis smulkiai susmulkinto imbiero
- ½ šaukštelis druskos
- 3 a.š Alyva sekliam kepimui
Pomidorų padažui:
- 2 a.š Alyva
- 1 šaukštelis kmynų sėklos (jeera)
- 2 šaukštelis imbieras smulkiai susmulkintas
- 1 puodelis pomidorai sutrinti, aš naudojau 3 vidutinio dydžio pomidorus
- ¼ šaukštelis ciberžolės milteliai
- ½ šaukštelis raudonųjų čili miltelių (pagal skonį)
- 2 šaukštelis kalendros milteliai
- 1 šaukštelis garam masala
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 2 a.š kalendros lapeliai, smulkiai pjaustyti
- ¼ puodelis pjaustytų pomidorų
Papuošimui:
- 2 žalieji čili pipirai, skiltelės papuošimui
Dideliame dubenyje: sumaišykite jogurtą, kukurūzų krakmolą, kmynų sėklas, kalendrą ir žaliąsias čili, kol gerai susimaišys.
Į jogurto mišinį įdėkite žiedinių kopūstų žiedynus ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas žiedynas tolygiai pasidengtų.
Negiliai apkepkite žiedinius kopūstus: Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, įpilkite tiek, kad apsemtų keptuvę.
Dalimis sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus ir negiliai apkepkite, kol iš visų pusių taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.
Išimkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Pomidorų padažas: Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su 1/4 puodelio vandens ir atidėkite.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
Suberkite kmynų sėklas, kol jos suskils. Sudėkite pomidorų tyrę ir imbierą, kelias sekundes pamaišykite.
Suberkite raudonojo čili miltelius, kalendros miltelius, ciberžolę ir patroškinkite dar 2-3 minutes, kol pomidorai išskirs aliejų iš šonų.
Įpilkite kukurūzų krakmolo pastos ir virkite, kol padažas pasieks pilamos konsistencijos, jei reikia, įpilkite vandens.
Suberkite pjaustytus pomidorus, cukrų, garam masala ir kalendrą, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Patiekite traškius žiedinius kopūstus su aštriu pomidorų padažu ir papuoškite supjaustytais žaliaisiais čili pipirais.
Mėgautis! Skrudinti žiediniai kopūstai su aštriu pomidorų padažu.
Kaip pasigaminti skrudintų žiedinių kopūstų aštriame pomidorų padaže: sveiko ir skanaus kario receptas
Skrudinti žiediniai kopūstai su aštriu pomidorų padažu yra kvapnus ir maistingas patiekalas, kuriame skrudintų žiedinių kopūstų žemiškas skonis derinamas su aštriu, prieskoniais pagardintu pomidorų padažu. Tai žiedinių kopūstų pomidorų karis puikiai tinka tiems, kurie nori pasimėgauti sveiku, skaniu, greitai ir lengvai paruošiamu bei skoningu maistu. Nesvarbu, ar patiekiamas su ryžiais, ar paplotėliu, šis patiekalas tikrai taps mėgstamiausiu jūsų namuose.
Skrudinto žiedinio kopūsto su aštriu pomidorų padažu esmė
Šio patiekalo esmė slypi skonių ir tekstūrų balanse. Žiediniai kopūstai skrudinami iki tobulumo, išryškina natūralų saldumą ir suteikia puikų traškumą. Aitrus pomidorų padažas gaminamas iš prinokusių pomidorų ir aromatinių prieskonių mišinio, sukuriant sodrų ir kvapnų padažą, kuris puikiai papildo keptą žiedinį kopūstą.
Kilmė ir populiarumas
Žiediniai kopūstai yra universali daržovė, naudojama įvairiose pasaulio virtuvėse. Žiedinių kopūstų skrudinimas pagerina jo skonį ir tekstūrą, todėl tai yra populiarus paruošimo būdas. Tai skrudintų žiedinių kopūstų receptas su aštriu pomidorų padažu įkvėpimo semiasi iš Indijos virtuvės, kur pomidorų padažas dažniausiai naudojamas sotiems, kvapniams patiekalams gaminti.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Skanus ir maistingas: Sujungia skrudintų kalafiorų gerumą su aštriu, prieskoniais pagardintu pomidorų padažu.
- Lengva Padaryti: Dėl paprastų ingredientų ir nesudėtingų veiksmų šis receptas yra prieinamas visiems.
- Universalus: Galima patiekti su ryžiais, paplotėliu arba kaip atskirą patiekalą.
- Puikiai tinka bet kokiai progai: Idealiai tinka kasdieniams patiekalams ar ypatingiems susibūrimams.
Kaip pasigaminti skrudintų žiedinių kopūstų su aštriu pomidorų padažu
Norėdami pagaminti šį puikų skrudintą žiedinį kopūstą su aštriu pomidorų padažu, pradėkite dideliame dubenyje sumaišydami jogurtą, kukurūzų krakmolą, kmynų sėklas, kalendrą ir žaliąsias čili. Šiuo mišiniu aptepkite žiedinių kopūstų žiedynus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepkite žiedynus iki auksinės rudos spalvos ir traškumo. Nusausinkite aliejaus perteklių naudodami popierinius rankšluosčius.
Pomidorų padažui sumaišykite kukurūzų krakmolą su 1/4 puodelio vandens. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kmynų sėklas, o kai jie sutraškės, sudėkite pomidorų tyrę ir imbierą. Įmaišykite raudonojo čili miltelius, kalendros miltelius, ciberžolę ir patroškinkite 2–3 minutes, kol pomidorai išsiskirs aliejaus. Įpilkite kukurūzų krakmolo pastos ir virkite, kol padažas taps purios konsistencijos, jei reikia, įpilkite vandens. Įmaišykite pjaustytus pomidorus, cukrų, garam masala ir kalendrą, tada išjunkite ugnį.
Traškius žiedinių kopūstų žiedynus patiekite su aštriu pomidorų padažu, papuoštu pjaustytais žaliais čili pipirais. Šis patiekalas gali būti patiekiamas karštas kaip užkandis arba garnyras, papuoštas kalendra ir žaliaisiais čili pipirais.
Rinkdamiesi žiedinį kopūstą atkreipkite dėmesį į tvirtas, baltas galvutes su tvirtai pritvirtintais žaliais lapais. Nepjaustytą žiedinį kopūstą laikykite šaldytuve iki penkių dienų. Žiediniuose kopūstuose gausu maistinių skaidulų, vitamino C ir folio rūgšties, kurios skatina virškinimą ir geležies pasisavinimą, todėl yra maistingas bet kokio valgio priedas. Mėgautis!
Žiedinių kopūstų patiekalų variacijos
Tyrinėdami Manjula virtuvę atskleidžiate kitų skanių žiedinių kopūstų receptų lobyną, kuris jums gali patikti. Štai keletas susijusių patiekalų, kurie jums gali būti įdomūs:
- Aloo Gobi: Klasikinis indiškas patiekalas iš bulvių ir žiedinių kopūstų, virtų su prieskoniais.
- Keptas žiedinis kopūstas: Žiediniai kopūstai Špinatai Bake – tai sveikos mitybos turtingas garnyras, kurį lengva ir greitai pagaminti.
- Mandžiūrijos žiediniai kopūstai: Indo-kinų patiekalas su traškiais žiedinių kopūstų žiedynais aštriame padaže.
- Žiedinių kopūstų plutos pica: Tai skani ir sveika pica su žiediniais kopūstais, pagaminta iš šviežių ingredientų ir be kiaušinių. Picos padažas ir indiškas sūris buvo gaminami nuo nulio, naudojant šviežius ingredientus. Puikus užkandis..
- Gobis Paratha: Įdarytas paplotėlis su aštriu kalafiorų įdaru.
Aptarnavimo pasiūlymai
Skrudinti žiediniai kopūstai su aštriu pomidorų padažu galima mėgautis įvairiais būdais:
- Su ryžiais: Patiekite su garuose virtais basmati ryžiais arba jeera ryžiais, kad galėtumėte visavertiškai pavalgyti.
- Su paplotėliu: Derinkite su naan, roti arba paratha, jei norite sočiųjų pietų ar vakarienės.
- Kaip garnyras: Patiekite kartu su kitais indiškais patiekalais, kad gautumėte skoningą užtepą.
- Savarankiškai: Mėgaukitės juo kaip atskiru lengvu ir sveika patiekalu.
Patarimai ir gudrybės
Norėdami tobulinti savo skrudintų žiedinių kopūstų su aštraus pomidorų padažo receptasapsvarstykite šiuos naudingus patarimus:
- Skrudinkite tolygiai: Įsitikinkite, kad žiedinių kopūstų žiedynai yra tolygiai padengti aliejumi ir paskleisti ant kepimo skardos, kad tolygiai apskrustų.
- Naudokite šviežius pomidorus: Švieži, prinokę pomidorai suteikia geriausią padažo skonį.
- Sureguliuokite prieskonius: Pritaikykite prieskonių kiekį pagal savo skonį.
- Lėtai troškinkite: Leiskite padažui lėtai virti, kad išsiskirtų sodrus ir gilus skonis.
DUK
Ar galiu naudoti šaldytą žiedinį kopūstą?
Taip, galite naudoti šaldytą žiedinį kopūstą. Prieš kepdami atšildykite ir nusausinkite, kad išvengtumėte drėgmės pertekliaus.
Kiek laiko galioja šis patiekalas?
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami pašildykite.
Ar šis receptas yra veganiškas?
Taip, šis receptas yra natūraliai veganiškas ir be glitimo.
Ar galiu pridėti kitų daržovių?
Be abejo, į patiekalą galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, žirnių ar morkų.
Ką daryti, jei neturiu šviežių pomidorų?
Kaip šviežių pomidorų pakaitalą galite naudoti konservuotus pomidorus arba pomidorų tyrę.