Kavos riešutmedžio kepalas yra senamadiškas kepalas, paruoštas per 10 minučių ir paruošta valgyti vos per 1 valandą!
Pašaukite į orkaitę ir kepdami mėgaukitės šiltu aromatu… tada supjaustykite ir mėgaukitės!
Aš myliu gerą senamadiškas receptas tokia kaip ši kavos graikinių riešutų kepalas. Tokia pati kaip mano datulių ir graikinių riešutų kepalas, Šį kepalą galima turėti po ranka, nesvarbu, ar patiekiate jį su puodeliu rytinės arbatos, ar įdedate riekelę į savo mažylių priešpiečių dėžutę – jis visada bus skanus skanėstas.
Taip pat užšąla taip gerai, todėl tai puikus pasirinkimas čiupk ir eik užkandžių!
A naminis senamadiškas kepalas Tokios, kaip šis, paruošti užtrunka labai mažai laiko ir yra daug maloniau nei supakuota ir pirkta parduotuvėje – ir jūsų virtuvė nuostabiai kvepės ją kepant!
Kiti mano mėgstamiausi kepalai ir duonos gaminiai yra Visada populiari bananų duona (puikiai tinka sunaudoti tuos pernokusius bananus), mano sveikos obuolių, morkų ir cukinijų duonosarba a lengvas ir šviežias braškių ir jogurto kepalas – viskas puikiai tinka priešpiečių dėžutės taip pat!
Kodėl jums patiks šis receptas
Šis kavos graikinių riešutų kepalas puikiai tinka patiekti su sviestu su šiltu puodeliu!
- Paruošimas trunka keletą minučių – Tiesiog ištirpinkite kavos granules, tada viskas suplakama viename dubenyje ir jau per 10 minučių ji bus kepama orkaitėje!
- Parduotuvėje nupirkta naminių ritmų – be geresnio skonio, jūs tiksliai žinote, kas jame yra, ir jokių paslėptų priedų!
- Gerai užšąla – Šaldykite griežinėlius, supakuotus atskirai, kad paimtumėte ir įdėkite į priešpiečių dėžutę, iki pietų jie bus atitirpę! Arba užšaldykite visą kepalą vėlesnei progai, jis puikiai atitirpsta.
- Skonio derinys – pergalingas kavos ir graikinių riešutų derinys, senamadiškas mėgstamiausias, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti.
- Tradiciniai ir Thermomix – ar naudojate rankinius plakiklius ar stovo maišytuvą, ar, kaip alternatyvą, a Thermomixabiejų metodų instrukcijas rasite žemiau esančioje receptų kortelėje.
Ko tau reikia
Jei esate įprastas kepėjas, neabejokite, kad šiuos ingredientus jau turėsite po ranka, o gal tiesiog reikia nusipirkti graikinių riešutų, nes norite, kad jie būtų gražūs ir švieži!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Sviestas – suminkštintas iki kambario temperatūros.
- rudas cukrus – tvirtai supakuota.
- Cukraus pudra – Arba galite tai žinoti kaip super smulkaus cukraus. Cukraus milteliai lengvai ištirpsta, kai suplakame su sviestu.
- Vanilės ekstraktas – naudokite geros kokybės vanilę, kuri buvo išgauta iš vanilės ankšties, pvz Karalienės prekės ženklas, o ne sintetinio skonio vanilės imitacija.
- Kiaušiniai – didelis (apie 60 g), kambario temperatūros.
- Tirpios kavos granulės – ištirpinama 2 šaukštuose verdančio vandens. Kad kavos skonis būtų sodresnis, rekomenduoju naudoti kokybiškas kavos granules.
- Pienas – pageidautina grietinėlės pieno, kambario temperatūros.
- Paprasti miltai – taip pat žinomas kaip universalūs miltai.
- Kepimo milteliai – Patikrinkite kepimo miltelių galiojimo laiką ir įsitikinkite, kad jis galioja. Jei jis jau praėjo, jis nebus toks veiksmingas kaip kildinimo priemonė jūsų kepiniams.
- Druska – tik žiupsnelis.
- Graikiniai riešutai – susmulkinti. Įsitikinkite, kad graikiniai riešutai yra švieži, kad jų skonis būtų geriausias ir traškus!
- Grynas cukrus – pabarstymui (nebūtina).
Reikalinga įranga
Paprasta kepimo įranga yra viskas, ko reikia norint pagaminti šį skanų graikinių riešutų ir kavos kepaliuką!
- Kepalo skarda – maždaug 13cm x 24cm. Sutepkite ir išklokite abu šonus ir pagrindą, kad kepalas nepriliptų.
- Rankiniai plaktuvai, stovas maišytuvas arba Thermomix – kremavimui ir mišinio derinimui.
- Orkaitė – šiame recepte nurodyta temperatūra skirta orkaitei su ventiliatoriumi. Jei jūsų orkaitėje nėra ventiliatoriaus, tiesiog padidinkite temperatūrą 10–20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Visų ingredientų sujungimas šiam kavos graikinių riešutų kepalui užtruks vos kelias minutes!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 žingsnis – grietinėlės sviestas ir cukrus
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius). Kepimo formos (apie 13 cm x 24 cm) dugną ir šonus ištepkite riebalais ir išklokite juos.
Ištirpinkite kavos granulių verdančiame vandenyje puodelyje ir atidėkite į šalį.
Plaktuvu arba stoviniu maišytuvu išplakite minkšto sviesto, rudojo cukraus ir cukraus pudros kol jis bus blyškus ir kreminis.
2 veiksmas – pridėkite kiaušinių ir vanilės
Pridėkite kiaušiniaipo vieną, plius Vanilės ekstraktas, ir plakite, kol jie susijungs.
3 veiksmas – pakaitomis pridėkite sausų ingredientų ir pieno
Persijokite paprastų miltų, kepimo miltelių ir druskos į atskirą dubenį.
Pakaitinis plakimas per abu pieno ir persijotų sausų ingredientų į duonos mišinį.
4 veiksmas – įpilkite ištirpintos kavos ir graikinių riešutų
Supilkite į ištirpintos kavos ir mušti sujungti.
Išmaišykite kapotų graikinių riešutų per mišinį.
Supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 1 val., arba kol į vidurį įsmeigtas iešmas išeis švarus.
Jei kepalo viršus ruduoja per greitai, tiesiog ant viršaus uždėkite folijos lakštą.
Leiskite kavos graikinių riešutų kepalui 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš išversdami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Ekspertų patarimai
- Patikrinkite savo graikinių riešutų galiojimo datas – norite šviežių traškių graikinių riešutų geriausiam kepalui.
- Be riešutų – jei nori a kepalas be riešutų, tiesiog praleiskite graikinius riešutus, nors manau, kad jie tikrai papildo kavos skonį ir suteikia traškumo tekstūrai.
- Jei jūsų kavos graikinių riešutų kepalas viršus per daug paruduoja (būna… visos orkaitės tokios skirtingos), tiesiog ant viršaus laisvai uždėkite folijos lakštą ir kepkite toliau.
- Išbandykite, ar jis iškepęs – Baigiantis kepimo laikui į kepalo vidurį galite įsmeigti iešmelį. Jei jis išeina švarus arba tik su keliais trupiniais, jis iškepęs. Jei jis šlapias, toliau kepkite dar kelias minutes ir išbandykite dar kartą.
- Saugojimas – kavos graikinių riešutų kepalas gali būti laikomas sandariame inde kambario temperatūroje 4-5 dienas.
- Sušalimas – galite užšaldyti visą kepalą arba griežinėliais. Apvyniokite kepalą ar riekeles į foliją arba plastikinę plėvelę ir užšaldykite hermetiškame inde. iki 3 mėnesių. Prieš patiekiant atitirpinkite kambario temperatūroje.
DUK
Be abejo, kava ir pekano riešutai taip pat puikiai dera!
Rekomenduoju visas skardas ir formeles iškloti kepimo popieriumi, nes taip sumažėja kepalo sulipimo rizika, todėl jį lengva išimti iš kepimo formos.
Tai taip pat palengvina valymą!
Kai sviestas ir kiaušiniai yra kambario temperatūros, jie tolygiau susimaišys su kitais ingredientais, o kepimo procesas prasidės iškart, kai kavos graikinių riešutų kepalas įdedamas į įkaitintą orkaitę.
Yra rimta priežastis, kodėl šie senamadiški receptai vis dar egzistuoja. Pagaminti iš pagrindinių ingredientų, jie gerai išsilaiko, o skonis – sensacingas!
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Kavos riešutų kepalas
Šis paprastas kavos riešutų kepalas yra senamadiškas mėgstamiausias!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 14 tarnauja
Kalorijos: 268kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus (su ventiliatoriumi). Kepimo formos (apie 13 cm x 24 cm) dugną ir šonus ištepkite riebalais ir išklokite juos.
-
Naudodami rankinius plakiklius arba standųjį maišytuvą, išplakite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir cukraus pudrą iki vientisos ir kreminės masės. Jei naudojate Thermomix: Sudėkite sviestą, rudąjį cukrų ir cukraus pudrą į Thermomix dubenį ir maišykite 15 sekundžių, 5 greičiu. Nubraukite šonus.
-
Įmuškite kiaušinius (po vieną) ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol susimaišys.Jei naudojate Thermomix: Įdėkite kiaušinius ir vanilės ekstraktą ir maišykite 5 sekundes, 6 greičiu.
-
Supilkite ištirpintą kavą ir plakite iki vientisos masės (nesijaudinkite, jei mišinys sutirštės).
-
Į atskirą dubenį persijokite paprastus miltus, kepimo miltelius ir druską.Pakaitomis plakite pieną ir persijotus paprastus miltus/kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite susmulkintus graikinius riešutus.Jei naudojate Thermomix: Supilkite pieną ir maišykite 5 sekundes, greitis 4. Tada suberkite paprastus miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Maišykite 5 sekundes, greitis 6. Nubraukite ir pakartokite dar 5 sekundes (arba kol susijungs). Mentele išmaišykite graikinius riešutus.
-
Supilkite į paruoštą kepalo formą ir kepkite 1 valandą arba kol į vidurį įsmeigtas iešmas išeis švarus (jei kepalas per greitai ruduoja, ant viršaus laisvai uždėkite folijos lakštą). Leiskite 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš išversdami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Pastabos
- Patikrinkite savo graikinių riešutų galiojimo datas – norite šviežių traškių graikinių riešutų geriausiam kepalui.
- Atsisakykite graikinių riešutų – jei norite kepalo be riešutų, nors manau, kad jie suteikia malonaus skonio ir traškumo tekstūrai.
- Jei jūsų kavos graikinių riešutų kepalas viršus per daug paruduoja (būna… visos orkaitės tokios skirtingos), tiesiog ant viršaus laisvai uždėkite folijos lakštą ir kepkite toliau.
- Išbandykite, ar jis iškepęs – Baigiantis kepimo laikui į kepalo vidurį įkiškite iešmelį. Jei jis išeina švarus arba tik su keliais trupiniais, jis iškepęs. Jei ne, toliau kepkite dar kelias minutes ir išbandykite dar kartą.
- Laikykite savo kepalą kambario temperatūroje hermetiškame inde 4-5 dienas.
- Sušalimas – galite užšaldyti visą kepalą arba griežinėliais. Apvyniokite kepalą ar riekeles į foliją arba plastikinę plėvelę ir užšaldykite hermetiškame inde iki 3 mėnesių. Prieš patiekiant atitirpinkite kambario temperatūroje.
Mityba
Kalorijos: 268kcal | Angliavandeniai: 29g | Baltymas: 4g | Riebalai: 15g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 4g | Mononesotieji riebalai: 4g | Trans-riebalų: 0.4g | Cholesterolis: 52mg | Natris: 97mg | Kalis: 168mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 16g | Vitaminas A: 366TV | Vitamino C: 0.1mg | Kalcis: 61mg | Geležis: 1mg