Šiuose šokoladiniuose zefyrų sausainiuose dera minkštas, kramtomas sausainis, įdarytas lipniais zefyrais, kad būtų sukurtas geriausias visų laikų šokoladinis sausainis!
Šie sausainiai, kurių paruošimas užtrunka vos 10 minučių, o atšaldymas trunka tik 15 minučių, TOBULIAI patenkins bet kokį šokolado troškimą!
Ar kada nors yra ne laikas šokoladiniams sausainiams? nemanau!!
Nesvarbu, ar esate gerbėjas klasikinis šokoladinis sausainistrokštate didelio šokolado hito dvigubi šokoladiniai sausainiaiarba pirmenybę teikite jums tokiam lazdyno riešutų smūgiui 3 ingredientų Nutella sausainiaitikiu, kad yra a šokoladinių sausainių receptas visiems!
Tai Lengvas šokoladinio zefyro sausainio receptas puikiai tinka bet kokiam akmenuotas kelias gerbėjų, su a sodri minkšta šokoladinių sausainių tešla supančios centrą kramtomas lydytas zefyras. Jei jums patinka šokolado ir zefyro derinys, būtinai peržiūrėkite mano vagono rato gabalas taip pat!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Greitai ir lengvai pagaminamas – šie sausainiai atrodo įspūdingai, bet juos TAIP lengva pagaminti! Tiesiog sumaišykite, atvėsinkite, tada kepkite 10 minučių!
- Pilnas šokolado skonio – puikiai tinka bet kuriam šokolado gerbėjui!
- Pagrindiniai ingredientai – šokoladiniai zefyro sausainiai gaminami iš paprastų kepimo ingredientų.
- Sutartinis ir Thermomix – abu būdai įtraukti į recepto kortelę įrašo pabaigoje.
Ko tau reikia
Jums tereikia a sauja lengvai randamų ingredientų kad šiuos padarytume šokoladiniai sausainiai su zefyraisiš tikrųjų tikriausiai jau turite juos savo sandėliuke!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Paprasti miltai – taip pat žinomas kaip universalūs miltai.
- Kakavos milteliai – Pirkite geriausios kokybės kakavos miltelius, kuriuos galite sau leisti, jie suteiks geriausią juodojo šokolado skonį ir sodriausią spalvą visiems jūsų kepiniams.
- Bikarbonato soda – padeda sukurti lengvą šokoladinį sausainį.
- Druska – išryškina sausainių skonį.
- Sviestas – Rekomenduoju naudoti nesūdytą sviestą ir įberti žiupsnelį druskos. Jei naudojate sūdytą sviestą, tiesiog atsisakykite žiupsnelio druskos.
- rudas cukrus – suteikia sausainiams minkštą, drėgną centrą ir gilų skonį.
- Cukraus pudra – taip pat žinomas kaip super smulkaus cukraus. Cukrus suteikia sausainiams skanius traškius kraštus!
- Vanilės ekstraktas – arba vanilės pupelių pasta. Tai sustiprina šokolado skonį!
- Kiaušinis – Aš naudoju dydį dideli kiaušiniai kurios sveria apytiksliai. po 60 g kiekvienas.
- Mini zefyrai – jei nerandate mini zefyrų, naudokite įprastus zefyrus ir supjaustykite juos gabalėliais.
Reikalinga įranga
Nereikalaujant specialios įrangos, šie šokoladiniai zefyro sausainiai sukuria a puikus receptas vaikams.
- 2 dubenys, rankinis plaktuvas ir šaukštas – arba a Thermomix – tešlai maišyti.
- 2-3 kepimo skardos – sausainiams kepti. Išklokite kepimo popieriumi, kad sausainiai nepriliptų prie padėklų.
- Orkaitė – Aš naudoju orkaitę su ventiliatoriumi. Jei naudojate įprastą orkaitę, padidinkite temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Šios paprastos šokoladiniai mini zefyro sausainiai paruoškite tik 10 minučių, o atšaldykite tik 15 minučių!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – sumaišykite sausus ingredientus
Įkaitinkite orkaitę. Išklokite 2-3 kepimo skardas su kepimo popierius.
Persijokite paprasti miltai ir kakavos milteliai į dubenį. Pridėkite sodos bikarbonatas ir druskos ir maišykite Sujungti.
2 veiksmas – sumaišykite šlapius ingredientus
Į kitą dubenįsumaišykite lydytas sviestas su rudas cukrus, cukraus pudra ir Vanilės ekstraktas ir plakite kartu iki sujungti.
Pridėkite kiaušinis prie lydyto sviesto mišinio ir vėl plakite sujungti.
3 veiksmas – sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus
Pridėkite sausų ingredientų prie kiaušinių-sviesto mišinys.
Maišykite šaukštu, kol susimaišysstengdamiesi nepermaišyti atvėsinti šaldytuve 15 minučių..
4 žingsnis – užpildykite zefyrais
Paimkite a kupinas šaukštas iš atšalęs sausainių tešlasuformuokite jį į a kamuolys ir tada išlyginti tai. Padėkite keletą mini zefyrai viduje centras tešlos.
Sulenkite mišinį į suformuokite rutulį, apgaubdami zefyrus.
5 žingsnis – kepkite
Vieta 4-5 įdaryti sausainių tešlos rutuliukai ant kiekvieno išklota kepimo skarda. Slapukai bus plistitodėl palikite a didelis tarpas tarp jų.
Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai bus raukšlėtas ir Zefyras ką tik pradėjo žvilgtelėti pro.
Leiskite atvėsti ant padėklų prieš perkeliant į a groteles, kad visiškai atvėstų.
Ekspertų patarimai
- Stenkitės nepermaišyti sausainių tešlos – Tai gali padaryti sausainius kietus.
- Atšaldykite tešlą – Taip ne tik lengviau laikyti tešlą ir prikimšti zefyrų, bet ir sustingti riebalai, vadinasi, sausainiai kepant mažiau tepasi.
- Išklojame kepimo skardas – būtinai išklokite kepimo skardas kepimo popieriumi arba pergamentu, kad sausainiai nepriliptų.
- Aušinimas – Šokoladiniai zefyro sausainiai yra minkšti ir trapūs, kol šilti iš orkaitės, todėl palikite juos ant padėklų 10 minučių, prieš perkeldami ant vielinio aušinimo grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Sandėliavimas – sausainius laikykite sandariame inde iki 5 dienų.
DUK
absoliučiai! Tiesiog susmulkinkite zefyrus prieš dėdami į sausainių tešlą.
Taip! Šie slapukai užšaldys iki 1 mėnesio.
Rekomenduoju tešlą atšaldyti, nes tai labai palengvina darbą sulenkiant aplink zefyrus ir neleidžia jiems per daug išplisti.
Norėdami gauti daugiau paprastų kepimo receptų, tikrai patenkinti bet kokį šokolado potraukįperžiūrėkite šiuos kitus populiarius šokolado receptus!
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Šokoladiniai zefyrų sausainiai
YPATINGI sotūs, dekadentiški ir neryškūs pyrago stiliaus sausainiai su saldaus kreminio zefyro lašeliais visame kame!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 12 sausainiai
Kalorijos: 215kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius). 2-3 plokščias kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
-
Į dubenį persijokite paprastus miltus ir kakavos miltelius. Įpilkite sodos bikarbonato ir druskos ir išmaišykite, kad susimaišytų. Atidėti. Jei naudojate Thermomix: Į dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, bikarbonatą ir druską. Sijokite 10 sekundžių, greitis 8. Atidėkite.
-
Atskirame dubenyje šluotele sumaišykite ištirpintą sviestą su ruduoju cukrumi, cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Jei naudojate Thermomix: susmulkintą sviestą ištirpinkite 3 minutes, 80 laipsnių, 2 greitis. Suberkite rudąjį cukrų, cukraus pudrą ir vanilę ir maišykite 10 sekundžių, 6 greitis. Nubraukite dubens šonus.
-
Į lydyto sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir išplakite, kad susimaišytų. Jei naudojate Thermomix: Įmuškite kiaušinį ir maišykite 5 sekundes, greitis 5. Nubraukite dubenėlio šonus.
-
Į kiaušinių masę suberkite miltų mišinį ir šaukštu maišykite, kol susimaišys. Jei naudojate Thermomix: suberkite miltų mišinį ir maišykite 5 sekundes, greitis 4. Nubraukite dubenėlio šonus ir maišykite dar 5 sekundes arba kol susimaišys.
-
Atšaldykite tešlą šaldytuve 15 minučių.
-
Paimkite kupiną šaukštą mišinio, suformuokite rutulį ir išlyginkite rankoje. Į centrą įdėkite 5–6 mažus zefyrus ir užspauskite mišinį, kad apsemtų.
-
Ant kiekvienos kepimo skardos sudėkite po 4–5 rutuliukus – palikite didelį tarpą, kad juos būtų galima paskleisti.
-
Kepkite 8-10 minučių arba tol, kol sausainiai susiraukšlins, o zefyras ką tik pradės lįsti.
-
Leiskite 10 minučių atvėsti ant padėklų, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Pastabos
- Stenkitės nepermaišyti sausainių tešlos – taip sausainiai taps kieti.
- Atšaldykite tešlą – Taip ne tik lengviau laikyti tešlą ir prikimšti zefyrų, bet ir sustingti riebalai, vadinasi, sausainiai kepant mažiau tepasi.
- Išklokite kepimo skardas – būtinai išklokite kepimo skardas kepimo popieriumi arba pergamentu, kad sausainiai nepriliptų.
- Aušinimas – sausainiai yra minkšti ir trapūs, kol šilti iš orkaitės, todėl palikite juos ant padėklų 10 minučių, prieš perkeldami ant vielinio aušinimo grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Sandėliavimas – sausainius laikykite sandariame inde iki 5 dienų.
- Užšaldyti – iki 1 mėnesio.
Mityba
Kalorijos: 215kcal | Angliavandeniai: 32g | Baltymas: 2g | Riebalai: 9g | Sotieji riebalai: 5g | Polinesotieji riebalai: 0.5g | Mononesotieji riebalai: 2g | Trans-riebalų: 0.3g | Cholesterolis: 36mg | Natris: 171mg | Kalis: 41mg | Pluoštas: 0.4g | Cukrus: 18g | Vitaminas A: 280TV | Kalcis: 17mg | Geležis: 1mg