Ananasų kokoso Ladoo
- 1 puodelis nesaldinti susmulkinti ananasai
- ½ puodelis kondensuotas pienas
- ½ puodelis kokoso milteliai
- 1 puodelis pieno milteliai
- 1 a.š ghi
- 1 šaukštelis razinų
- 1 a.š pjaustytų migdolų
- ½ šaukštelis kardamono milteliai
-
Keptuvėje ant silpnos ir vidutinės ugnies įkaitinkite ghi ir suberkite tarkuotą kokosą. Skrudinkite vieną minutę, kol pradės keisti spalvą, būkite atsargūs, kad neperkeptumėte.
-
Įpilkite kondensuoto pieno, susmulkintų ananasų, pieno miltelių, migdolų, razinų ir kardamono miltelių. Gerai išmaišykite ir virkite nuolat maišydami, kol susidarys minkšta, panaši į tešlą. Toliau braukite šonus.
-
Mišinį nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
-
Kai mišinys pasieks kambario temperatūrą, suformuokite mažus lado gabalėlius.
-
Prieš patiekdami ar laikydami leiskite ladoos visiškai atvėsti. Mėgautis!
Kas yra ananasų kokoso Ladoo?
Ananasinis kokosas Ladoo yra puikus Indiškas desertas sujungia tropinius ananasų ir kokosų skonius į sodrų, kvapnų skanėstą. Ladoo yra sferinis konditerijos gaminys, paprastai gaminamas sumaišius tarkuotus kokosus ir ananasus su cukrumi, dažnai patobulintu kardamonu, kad būtų suteiktas aromatingas pojūtis.
Pineapple Coconut Ladoo, nors ir šiuolaikiškesnis posūkis, remiasi šiuo tradiciniu pagrindu, įtraukdamas tropinių ananasų vaisių skonį, kuris nėra būdingas tradiciniams ladoo receptams. Ši sintezė demonstruoja Indijos saldumynų pritaikomumą ir naujoves, klasikines technologijas sumaišant su naujais ingredientais.
Populiarumas: Ananasų kokosas Ladoo išpopuliarėjo dėl kelių priežasčių:
Skonių sintezė: Ananasų ir kokosų derinys sukuria unikalų ir gaivų skonį, kuris patinka tiems, kurie ieško kažko kito, nei tradiciniai ladoos.
Tekstūra ir skonis: Saldūs, aštrūs ananasai puikiai dera su kreminiu, riešutiniu kokosu, suteikdami nuostabų tekstūros ir skonio kontrastą.
Vizualinis patrauklumas: Šios ladoos dažnai yra vizualiai patrauklios savo ryškia, kviečiančia spalva, todėl yra populiarus pasirinkimas šventinėms lėkštėms ir ypatingiems renginiams.
Kultūrinė reikšmė: Kaip ir daugelis indiškų saldumynų, ananasų kokosas Ladoo turi kultūrinę reikšmę ir dažnai siejamas su džiaugsmu ir švente, prisidedant prie jo populiarumo festivalių ir šeimos susibūrimų metu.
Pritaikymas: Receptas yra universalus ir gali būti pritaikytas įtraukiant įvairius regioninius ingredientus ir metodus, todėl jis yra mėgstamiausias įvairiose Indijos dalyse ir tarp Indijos diasporos visame pasaulyje.
Apskritai, ananasų kokosas Ladoo yra turtingo Indijos kulinarinio paveldo pavyzdys, kartu apimantis šiuolaikinius skonius ir ingredientus, todėl tai yra mėgstamas saldus skanėstas.
Štai keletas „Ladoo“ receptų variantų, kuriuos galima rasti svetainėje Manjulos virtuvė:
Besanas Ladoo: tradicinis indiškas saldainis, pagamintas iš skrudintų miltų, ghi ir cukraus, dažnai pagardintas kardamonu ir papuoštas riešutais.
Kokoso Ladoo: Greitas ir paprastas receptas su tarkuotu kokosu, kondensuotu pienu ir kardamonu, kartais papuoštas smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais.
Boondi Ladoo: Pagaminta iš smulkių keptų gramų miltų tešlos lašelių, mirkytų cukraus sirupe ir suformuotų skanius rutuliukus, dažniausiai ruošiamus per šventes.
Rava (Sooji) Ladoo: Pagaminta su manų kruopomis (sooji), ghi, cukrumi ir pagardinta kardamonu. Šios ladoos yra minkštos ir tirpsta burnoje.
Til (Sezamas) Ladoo: Pagaminta iš skrudintų sezamo sėklų ir žagarų, ši versija yra ne tik skani, bet ir maistinga, populiari per Makar Sankranti.
Atta (kviečiai) Ladoo: Pagaminta iš viso grūdo kvietinių miltų, ghi ir cukraus, ši versija yra naudinga ir dažnai puošiama riešutais ir razinomis.
Datulės ir riešutai Ladoo: sveikas ir skanus patiekalas, pagamintas iš datulių, įvairių riešutų ir dažnai pridedant džiovinto kokoso.
Šie kai kurie variantai siūlo įvairius skonius ir ingredientus, parodančius Ladoo universalumą Indijos virtuvėje.
DUK apie Pineapple Coconut Ladoo
Kl .: Kokių ingredientų reikia ananasų kokoso Ladoo gamybai?
A: Jums reikės šviežių ananasų, tarkuotų kokosų, cukraus, ghi ir kardamono miltelių. Neprivalomi ingredientai yra riešutai ir džiovinti vaisiai papuošimui.
Kl.: Kiek laiko laikosi ananasų kokoso Ladoos?
A: Ananasų kokoso Ladoos gali išsilaikyti iki 5–7 dienų, jei laikomas sandariame inde šaldytuve.
Kl.: Ar galiu pagaminti ananasų kokoso Ladoo be ghi?
A: Nors ghi suteikia sodraus skonio, veganišką versiją galite pakeisti kokosų aliejumi. Tačiau skonis ir tekstūra gali šiek tiek skirtis.
Kl .: Kaip padaryti, kad ananasų kokoso Ladoo būtų sveikesnis?
A: Norėdami pagaminti sveikesnį variantą, galite sumažinti cukraus kiekį arba naudoti natūralius saldiklius, pvz., Jaggery ar medų. Be to, galite pridėti smulkiai pjaustytų riešutų, kad gautumėte papildomos mitybos.
K: Ar galiu į Ladoo mišinį pridėti kitų vaisių?
A: Taip, galite eksperimentuoti pridėdami kitų džiovintų vaisių, pavyzdžiui, mangų ar uogų. Įsitikinkite, kad jie yra smulkiai supjaustyti ir turi minimalų drėgnumą, kad išlaikytumėte ladoos tekstūrą.
K: Kaip galiu pagerinti ananasų kokoso Ladoos skonį?
A: Galite sustiprinti skonį pridėdami žiupsnelį šafrano sruogelių, pamirkytų šiltame piene, arba kelis lašus ananasų esencijos. Skrudinti riešutai ir džiovinti vaisiai taip pat suteikia puikų traškumą ir skonį.