Šiuos saldžius ir dribsnius sudarytus 6 ingredientų daniškus abrikosų pyragus paruošti labai paprasta ir pasigaminkite tobulai skanius vėlyvuosius pusryčius ar desertą!
Auksiniai ir traškūs – tai nenugalimi naminiai maži saldūs pyragaičiai.
Naudoti parduotuvėje pirktą sluoksniuotą tešlą reiškia reikia labai mažai pasiruošimo kad šie būtų skanūs mini abrikosų danai. O kas gali atsispirti gurkšniui abrikosų ir saldaus kreminio sūrio įdaro, įvynioto į auksinį sviestinį pyragą?? Ne aš!
Šiuos konditerijos stiliaus daniškus patiekalus galima patiekti su kava sekmadienio priešpiečiams, kartu su mano obuolių ir cinamono ritinėliai.
Arba tarnauti jiems desertasjie yra greita ir paprasta klasikos alternatyva naminis obuolių pyragas arba mano bandelės dydžio mišrūs uogų pyragai.
Panaudokite likusias abrikosų puseles senamadiškame pudinge – žiemos atšilimui abrikosų trupinys!
Kodėl jums patiks šis receptas
Šie konditerijos stiliaus abrikosų danų atrodo šiek tiek ypatingai, tačiau yra vienas iš lengviausiai pagaminamų pyragaičių!
- Paprastas paruošimas – naudojant parduotuvėje pirktą sluoksniuotą tešlą ir konservuotas abrikosų puseles, šiuos daniškus paruošti užtrunka vos kelias minutes, o prieš kepant tiesiog atvėsinkite!
- Padarykite iš anksto – Galite paruošti juos anksčiau dieną (arba naktį prieš), uždenkite ir atvėsinkite, tada pašaukite į orkaitę, kad keptumėte 25–30 minučių prieš patiekiant.
- Serviravimo parinktys – abrikosinius daniškus skanu patiekti su kava a rytinė arbata, pusryčiai ar priešpiečiaipašildytas su trupučiu grietinėlės ar ledų yra sveikintinas desertas.
- Universalus – šie kąsnio dydžio daniški pyragaičiai yra gana smulkūs, tačiau jei norite pagaminti didesnes porcijas, tešlos lakštus supjaustykite į keturis, o ne į devynis.
Ko tau reikia
Galima naudoti šviežius abrikosus jei jiems sezonastačiau naudojant konservuotas abrikosų puseles, šie daniškiai galima gaminti ištisus metus.
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Sluoksniuota tešla – atšildyti lakštai.
- Abrikosų puselės – Mėgstu naudoti stiklainiuose susmulkintos abrikosų pusės natūraliose sultyse – jie yra patogūs, turi daug mažiau cukraus nei sirupe ir yra prieinami ištisus metus.
- Sūrio kremas – kambario temperatūroje, kad būtų lengva maišyti. Pageidautina naudoti pilno riebumo grietinėlės sūriso ne mažai riebią versiją, kad gautumėte geriausius skonio rezultatus, tačiau tai priklauso nuo jūsų mitybos pasirinkimo.
- Cukraus pudra – Šiame recepte galite naudoti gryną cukraus pudrą arba cukraus pudros mišinį.
- Vanilės ekstraktas – arba vanilės esencija. Naudoti geriausios kokybės vanilė kad gautumėte geriausią skonį kepant.
- Kiaušinis – suplakti, kad būtų galima aptepti pyragus kiaušiniais prieš pat kepimą, kad pyragas būtų auksinės spalvos.
Reikalinga įranga
- Rankiniai plaktuvai, stovas mikseris arba Thermomix – mišinio sumaišymui.
- Plokščia kepimo skarda – iškloti kepimo popieriumi.
- Orkaitė – mano orkaitės temperatūra pagrįsta naudojant a orkaitė su ventiliatoriumi. Jei jūsų orkaitėje nėra ventiliatoriaus, tiesiog padidinkite temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Dėl šaldytos sluoksniuotos tešlos ir parduotuvėje pirktų abrikosų puselių patogumo šie paprasti daniškiai yra toks paprastas receptas įspūdingam rezultatui!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 žingsnis – Paruoškite pyragą ir abrikosus
Iškirpkite kiekvieną atšildytas tešlos lapas į devynis vienodo dydžio kvadratėlius ir atidėkite.
Nusausinkite abrikosų puselės gerai, ir perpjaukite gabalus per pusę. Ketvirčius atidėkite į dubenį.
2 veiksmas – sumaišykite užpildą
Padėkite kreminio sūrio, cukraus pudros ir vanilės ekstrakto į maišymo dubenį.
Naudojant plaktuvai arba Thermomixsumaišykite ingredientus iki vientisos ir kreminės masės.
3 veiksmas – surinkite „The Danishes“.
Uždėkite arbatinį šaukštelį grietinėlės sūrio mišinys ant kiekvieno konditerijos kvadratėlio centro ir lengvai paskleiskite.
Pridėkite du abrikosų ketvirčiai įstrižai per kiekvieną konditerijos aikštė.
Sulenkite priešingi kampai kiekvieno konditerijos aikštė ir švelniai paspauskite, kad kampai susijungtų.
Vieta abrikosų pyragaičiai ant popieriumi išklotos kepimo skardos ir atvėsinkite 30 minučių.
4 žingsnis – kepkite
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius priverstinis).
Šepetys plaktas kiaušinis per kiekvieną daną ir tada kepkite 25-30 min kol jie bus auksiniai ir išpūsti. Pasukite padėklus dalis maisto gaminimo.
Kepinius 10 minučių vėsinkite ant kepimo skardos, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Apipurkškite abrikosų daniškus truputis cukraus pudros prieš pat patiekiant.
Ekspertų patarimai
- Atvėsinkite daniškus 30 minučių prieš kepimą šaldytuve arba šaldiklyje, nes tai padeda jiems išsilaikyti kartu kepant.
- Naudokite abrikosų puseles, išpilstytas į natūralias sultis – juose daug mažiau cukraus nei abrikosuose sirupe.
- Nekeptus daniškus galite užšaldyti iki 2 mėnesių – Nereikia atitirpinti, tiesiog padėkite ant padėklo, aptepkite kiaušinių plakiniu ir kepkite, palikdami keletą papildomų kepimo minučių.
- Didesnės porcijos – Man labiau patinka skanūs kąsnio dydžio daniškiai, tačiau, jei norite, konditerijos lakštą galite supjaustyti į 4 kvadratus, o ne į 9, jei norite, kad patiektumėte daugiau.
- Variacijos – Išbandykite avietinius daniškus arba obuolius. Tiesiog abrikosus pakeiskite šviežiomis avietėmis arba pjaustytu pyrago obuoliu.
DUK
Rytinei arbatai, pusryčiams ar priešpiečiams patiekite abrikosų danų, apibarstytus trupučiu cukraus pudros, kambario temperatūros arba šiek tiek pašildytus.
Desertui apibarstykite cukraus pudra ir patiekite pašildytą, su šlakeliu tirštos grietinėlės arba vanilinių ledų kaušeliu. Skanus!
Abrikosų kopūstai šaldytuve išsilaikys 3–4 dienas, o iškeptus daniškus galite užšaldyti sandariame inde iki 2 mėnesių.
Prieš patiekiant pyragus geriau šiek tiek pašildyti orkaitėje arba gruzdintuvėje, kad pyragas vėl sutrupėtų.
Traški sluoksniuota tešla yra toks universalus gaminys, skirtas kepti įvairius tiek saldžius, tiek pikantiškus patiekalus ir užkandžius – tai visada yra pagrindinis dalykas mano šaldiklyje!
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Abrikosų danų
Lengviausias naminis abrikosų danų receptas! Saldaus kreminio sūrio įdaras su abrikosų gabalėliais ir suvyniotas į sluoksniuotą tešlą, tada kepamas iki auksinės spalvos.
Spausdinti Smeigtukas ĮvertinkPorcijos: 18 tarnauja
Kalorijos: 97kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Sluoksniuotos tešlos lakštus supjaustykite į 9 vienodo dydžio kvadratėlius. Atidėti.
Nusausintas abrikosų puseles perpjaukite į dvi dalis ir atidėkite.
- Kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos ir kreminės masės.Jei naudojate Thermomix: Sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į Thermomix dubenį ir maišykite 20 sekundžių, 4 greitis. Nubraukite dubenėlio šonus ir pakartokite dar 10 sekundžių.
Į kiekvieno konditerijos kvadrato centrą įdėkite po arbatinį šaukštelį kreminio sūrio mišinio.
Ant viršaus uždėkite du abrikosų gabalėlius.
Sulenkite du priešingus tešlos kampus.
Sudėkite ant plokščios kepimo skardos ir atšaldykite šaldytuve arba šaldiklyje mažiausiai 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus (su ventiliatoriumi).
Tešlą aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 25-30 minučių arba tol, kol tešla taps auksinės spalvos ir išsipūs (kepimo metu apverskite padėklus).
Leiskite pyragams 10 minučių atvėsti ant padėklų, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Pastabos
- Atvėsinkite danus – 30 minučių prieš kepimą šaldytuve arba šaldiklyje, kad kepant geriau laikytųsi.
- Naudokite abrikosų puseles, išpilstytas į butelius arba konservuotas natūraliose sultyse – juose daug mažiau cukraus nei abrikosuose sirupe.
- Nekeptus daniškus galite užšaldyti iki 2 mėnesių – Nereikia atitirpinti, tiesiog padėkite ant padėklo, aptepkite kiaušinių plakiniu ir kepkite, palikdami keletą papildomų kepimo minučių.
- Didesnės porcijos – Man labiau patinka skanūs kąsnio dydžio daniškiai, tačiau, jei norite, konditerijos lakštą galite supjaustyti į 4 kvadratus, o ne į 9, jei norite, kad patiektumėte daugiau.
- Saugojimas – abrikosų danis šaldytuve išsilaikys 3-4 dienas. Prieš patiekiant pyragus geriau šiek tiek pašildyti orkaitėje arba gruzdintuvėje, kad pyragas vėl sutrupėtų.
- Sušalimas – užšaldyti iškeptus daniškus hermetiškame inde iki 2 mėnesių.
- Variacijos – Išbandykite avietinius daniškus arba obuolius. Tiesiog abrikosus pakeiskite šviežiomis avietėmis arba pjaustytu pyrago obuoliu.
Mityba
Kalorijos: 97kcal | Angliavandeniai: 11g | Baltymas: 2g | Riebalai: 5g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 0.3g | Mononesotieji riebalai: 1g | Trans-riebalų: 0,001g | Cholesterolis: 23mg | Natris: 58mg | Kalis: 114mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 874TV | Vitamino C: 4mg | Kalcis: 20mg | Geležis: 0.3mg
Source link