Šeimos mėgstamas lėtos virimo medaus garstyčių vištienos receptas, kurį paruošti užtrunka vos kelias minutes… tada paruošk ir pamiršk!
Patiekite minkštą vištieną ant ryžių, makaronų ar bulvių košės, kad įsigertų skanus saldus ir kreminis padažas.
Norite lengvų pietų savaitės viduryje? Tada paimkite lėtą viryklę ir pradėkite nuo šio paprasto medaus garstyčių vištienos patiekalo, kurį paruošite vos 10 minučių.
Savo lėtą viryklę gaminu ne tik žiemą šiltos ir sočios sriubos ir troškintuvai. Aš naudoju jį reguliariai ištisus metus, nes tai paprasčiausias būdas skaniai paragauti šeimos vakarienė pasiruošę, kai grįšite namo, beveik be pastangų!
Man patinka viską mesti į lėtą viryklę, o vakarienė gaminama be rūpesčių. Viskas nuo a kepta vištiena su daržovėmisiki minkštos susmulkintos plėšyta kiaulienaa meksikietiška vištienos sriuba – įvairovę, ką galite gaminti a lėta viryklė yra begalinis. Net a vištienos ir grybų risotto galima virti pačiam!
Kodėl jums patiks šis receptas
Pripildytas skonio, lėta viryklė medaus garstyčių vištiena yra visų amžiaus grupių nugalėtojas!
- Nustatykite ir pamirškite – Greitai paruoškite šią vakarienę, o visa kita leiskite lėtai viryklei!
- Padvigubinkite receptą – Galite nesunkiai padidinti kiekius arba padvigubinti receptą papildomiems patiekalams arba kad užtektų likučių, kad galėtumėte įdėti į šaldiklį dar vienai nakčiai.
- Patogus biudžetui – Griebkite vištienos šlaunelių, kai jos ruošiasi specialiai, ir pasigaminkite sočią šeimos vakarienę, kurią galima lengvai pratęsti patiekiant virš bulvių košės, makaronų arba garuose virtų ryžių.
- Pripildytas skonio! – medaus ir garstyčių derinys, lėtai virtas, kad vištienos šlauneles užplikytų sodriu ir kreminiu padažu, kad šis šeimos patiekalas būtų kupinas skonio.
Ko tau reikia
Medaus garstyčių vištiena, virta lėtoje viryklėje (crockpot), gamina a vaikams draugiška vakarienė su nedidelėmis pastangomis ir likučiai yra tokie pat geri!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Sviestas – Vištienos šlaunelių filė apkepti.
- Saldžioji paprika – taip pat žinomas kaip malta paprika arba vengriška paprika. Saldžioji paprika yra subtilaus ir švelnaus pipirinio skonio, tačiau tikrai nėra aštri. Naudokite saldžiosios paprikos o ne rūkyta paprika šiame recepte, nes jie yra gana skirtingų skonių.
- Vištienos šlaunelių filė – be odos, maždaug 6-8 šlaunų filė. Rekomenduoju šlaunų filė nes užplikę padaže jie išliks putlūs, sultingi ir švelnūs. Jei norite, galite naudoti vištienos krūtinėlę, tačiau jos linkusios šiek tiek labiau išdžiūti, nes yra daug liesesnės nei šlaunų filė. Žr. Ekspertų patarimus.
- Kukurūzų miltai – taip pat vadinama kukurūzų krakmolonaudojamas padažui tirštinti.
- Vištienos sultinio skystis – Parduotuvėje pirktas skystas vištienos sultinys šiais laikais yra patogus pagrindinis sandėliukas, o kokybė labai gera.
- Garstyčių milteliai – toks kaip Keen garstyčių milteliai.
- Pilno grūdo garstyčios – prideda puikų žemišką skonį iš mažyčių garstyčių sėklų.
- Dižono garstyčios – yra tradicinės Prancūzijos garstyčios. Dižono garstyčios yra kreminės tekstūros, aštraus skonio ir sklandaus užbaigimo.
- Medus – kad garstyčios subalansuotų saldumą.
- Šaldyti žirniai.
- Kremas – jei norite, naudokite kepimo grietinėlę arba įprastą grietinėlę arba net neriebų.
- Šviežios petražolės – tarnauti.
Reikalinga įranga
Jei jūsų lėta viryklė gali apskrusti taip pat gaminti maistą, tai yra visa reikalinga įranga.
- Keptuvė – jei jūsų lėta viryklė negali apkepti vištienos.
- Lėta viryklė – dar vadinamas a puodas.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Lėtos viryklės medaus garstyčių vištiena yra a šiltas ir gaivus maistas bet kokiai progai ir gali būti patiekiama su daugybe skirtingų variantų. Patiekite su garuose troškintos daržovės ir bulvių košė arba keptos bulvės arba pakeiskite bulves į garintus ryžius ar makaronus – Yra daugybė būdų, kaip pratęsti šį patiekalą!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – apkepkite vištieną
Pabarstykite paprika per vištienos šlaunelės kad juos aptrauktų.
Šildykite sviesto keptuvėje ant stiprios ugnies (arba dubenyje a deginimas lėta viryklė). Apkepkite šlaunų filė iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (vištiena vis tiek bus iškepusi centre).
Padėkite vištienos šlaunelių filė į lėtos viryklės dugną.
2 veiksmas – sumaišykite padažo ingredientus
Atskirame ąsotyje arba dubenyje sumaišykite kukurūzų miltų ir skysto vištienos sultinio iki kukurūzų miltai yra ištirpęs.
Pridėkite sausų garstyčių miltelių, viso grūdo garstyčių, Dižono garstyčių ir medaus prie atsargosir maišykite, kol visi ingredientai susimaišys.
Šiuo padažu užpilkite apkepusį vištienos šlaunelių filė ir pasukite juos, kad pasidengtų padažu. Virkite LOW 4 valandas arba įjungta HIGH 2 valandas.
Pastaba: Jei įmanoma, pasukite vištienos šlaunelių gabaliukai kepimo laikui įpusėjus.
3 veiksmas – pridėkite likusius ingredientus
Likus 10 minučių kepimo laikui, išmaišykite grietinėlės ir šaldytų žirnelių per padažą.
Patiekite su kai kuriais šviežios petražolės pabarstyti ant vištienos (nebūtina).
Ekspertų patarimai
Tikrai nesuklysite valgydami lėtoje viryklėje….tai per lengva!
- Vištienos šlaunelių filė be odos – arba pakeisti vištienos kulšelėmis arba vištienos krūtinėlėmis. Vištienos šlaunelių filė arba kulšelės yra geriausi variantai, nes jie yra švelniausi ir drėgniausi, o iškepus mėsa tiesiogine prasme „suskils“. Jei norite, galite padidinti vištienos kiekį iki 1 kg, kad patiektumėte daugiau.
- Kremas – tinka naudoti kepimo grietinėlę arba įprastą grietinėlę, nes patiekalas troškinamas tik ant silpnos ugnies, o ne greitai verdamas, todėl grietinėlė gali sutraukti.
- Vištienos pavertimas – Jei turite laiko, vištienos šlauneles apvertę iki pusės kepimo laiko, vištiena bus gražiai minkšta.
- Dvigubai – šis receptas gali būti lengvai padvigubintas. Bet kokie likučiai gerai užšals.
- Saugojimas – likučius laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki 1 dienos.
- Užšalimas – ši lėta viryklė medaus garstyčių vištiena užšaldys iki 3 mėnesių. Prieš vartodami gerai pašildykite.
DUK
Pirmiausia apkepę vištienos šlaunelių filė, o po to kepdami 4 valandas LOW (arba 2 valandas HIGH), tai užtikrins, kad jūsų vištienos šlaunelės bus iškepusios.
Vištieną galite išbandyti ir peiliu – įsmeigus į storiausią vietą, sultys turi bėgti skaidrios, o ne rausvos.
Virtos vištienos vidaus temperatūra turi būti bent 75 laipsniai Celsijaus (165 laipsniai pagal Farenheitą).
Mėgstu patiekti lėtoje viryklėje virtą medaus garstyčių vištieną virš bulvių košės, makaronų ar ryžių lovos, nes ji sugeria visą skanų padažą. Į šoną įdėkite šiek tiek garintų žalumynų ar kitų daržovių.
Negalvok apie savo lėta viryklė kaip tik sriuboms ir žiemos patiekalams, tai vienas iš patogiausius prietaisus naudoti ištisus metus lengvam 'nustatyti ir pamiršti' šeimos valgiai.
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Lėtai kepama medaus garstyčių vištiena
Šeimos mėgstamas lėtos viryklės medaus garstyčių vištienos receptas, kurį paruošti užtrunka vos kelias minutes. Patiekite su ryžiais, makaronais arba bulvių koše ir daržovėmis, kad būtų lengva vidurdienio vakarienė.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4 tarnauja
Kalorijos: 479kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Keptuvėje (arba lėtos viryklės dubenyje) įkaitinkite sviestą ant stiprios ugnies. Pabarstykite paprika ant vištienos šlaunelių, kad apsemtų. Kepkite vištieną iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus (vištiena vis tiek bus žalia centre). Vištienos šlaunelių filė sudėkite į lėtos viryklės dugną.
-
Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus ir skystą vištienos sultinį, kol ištirps. Įpilkite sausų garstyčių miltelių, viso grūdo garstyčių, Dižono garstyčių ir medaus. Maišykite iki vientisos masės.
-
Padažą užpilkite ant vištienos šlaunelių ir apverskite, kad apsemtų.
-
Virkite ant LOW 4 valandas arba HIGH 2 valandas. Pastaba: jei įmanoma, kepimo metu vištienos šlauneles apverskite.
-
Likus 10 minučių sumaišykite su grietinėle ir žirneliais.
-
Patiekite su šviežiomis petražolėmis (nebūtina).
Pastabos
Informacija apie ingredientus:
- Vištienos šlaunelių filė be odos – arba pakeisti vištienos kulšelėmis arba vištienos krūtinėlėmis. Vištienos šlaunelių filė arba kulšelės yra geriausias pasirinkimas, nes jos bus minkštesnės, o mėsa iškepus tiesiog „suskils“. Jei norite, vištienos kiekį galite padidinti iki 1 kg.
Daugiau receptų patarimų:
- Vištienos pavertimas – Jei turite laiko, vištienos šlauneles apvertę iki pusės kepimo laiko, vištiena bus gražiai minkšta.
- Dvigubai – šis receptas gali būti lengvai padvigubintas.
- Saugojimas – likučius laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki 1 dienos.
- Užšalimas – ši medaus garstyčių vištiena užšaldys iki 3 mėnesių.
Mityba
Kalorijos: 479kcal | Angliavandeniai: 23g | Baltymas: 44g | Riebalai: 24g | Sotieji riebalai: 11g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 8g | Trans-riebalų: 0.2g | Cholesterolis: 230mg | Natris: 812mg | Kalis: 756mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 13g | Vitaminas A: 1667 mTV | Vitamino C: 13mg | Kalcis: 81mg | Geležis: 3mg