Itin lengvas, kreminis vištienos moliūgų risotto, pagamintas iš kūdikių špinatų, saulėje džiovintų pomidorų ir skrudintų pušies riešutų!
Padėkite šią skanią šeimos vakarienę ant stalo per 45 minutes… ir stebėkite, kaip ji greitai išnyksta!
Supakuota su skoniu, tai vištienos moliūgų rizoto receptas yra mėgstamiausia šeimyninė vakarienė be rūpesčių užimtiems savaitgalio vakarams.
Pilnas švelnių vištienos gabalėlių, kepto moliūgo kubelių, parmezano sūrio ir kūdikių špinatų. lengva vištienos vakarienė tai yra garantuotai pasitiks su šypsenomis!
Nesvarbu, ar tai mano šoninės ir moliūgų risottokepti orkaitėje vištienos chorizo risottoarba lėtos viryklės vištienos ir grybų risottojūs negalite įveikti kreminio rizoto už a paguodos vakarienė šaltą dieną.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lengvas receptas – Valgykite vakarienę ant stalo vos per 45 minutes pagal šį lengvą rizoto receptą.
- Tinka šeimai – kreminius vištienos risotus visada mėgsta jauni ir dideli, ir jie tikrai patiks visai šeimai.
- Supakuota su skoniu – Su saldžiais keptais moliūgais, kreminiais ryžiais, sūriais saulėje džiovintais pomidorais ir parmezanu šis rizoto receptas turi didžiulį skonį kiekviename šaukšte!
- Savaitės vakarienė – Šis moliūgų ir vištienos rizotas yra puikus pasirinkimas lengvai savaitės vakarienei.
- Tinka šaldikliui – užšaldykite likusį risotto iki 1 mėnesio. Per naktį atitirpinkite šaldytuve ir gerai pašildykite, kad savaitės vakarienė būtų itin lengva.
Ko tau reikia
Tai vištienos moliūgų risotto yra pagamintas su a sauja pagrindinių ingredientų.
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Moliūgas – Rekomenduoju naudoti a sviestinis moliūgas ar panašiai, nes jie yra saldūs ir turi puikią konsistenciją skrudinti rizotams.
- Alyvuogių aliejus – naudokite įprastą alyvuogių aliejų, kad apkeptumėte moliūgą ir apkeptumėte vištieną.
- Druskos ir pipirų – pagardinti.
- Vištienos šlaunelių filė – supjaustyti 2 cm kubeliais. Man labiau patinka naudoti vištienos šlaunelių filė, nes ji yra sultingesnė nei vištienos krūtinėlės filė. Tačiau, jei norite, galite jį pakeisti vištienos krūtinėlėmis.
- Sviestas – Svogūnų troškinimui, taip pat rizoto kepimo pabaigoje, kad būtų pagardintas ir sodraus, kreminio skonio.
- Rudasis svogūnas – paskanina vištienos moliūgų rizotą.
- Česnakai – arba susmulkintos šviežios česnako skiltelės arba parduotuvėje pirkto malto česnako.
- Saulėje džiovinti pomidorai – saulėje džiovinti pomidorai yra šiek tiek kramtomi ir turi intensyvų ir aštrų pomidorų skonį.
- Arborio ryžiai – Šie trumpagrūdžiai ryžiai tradiciškai naudojami rizotui gaminti, nes iš jų gaunamas kreminis rizotas, išlaikant tam tikrą tekstūrą.
- baltas vynas – arba pakeiskite papildomu vištienos sultinio skysčiu.
- Vištienos sultinio skystis – Man patinka naudoti vištienos sultinį, bet jei norite, naudokite daržovių sultinį.
- Kūdikių špinatų lapai – jei neturite vaikiškų špinatų lapelių, galite juos pakeisti smulkiai pjaustytais įprastais špinatais.
- parmezano sūris – Rekomenduoju naudoti šviežią parmezano sūrį ir sutarkuoti patiems, kad pasiektumėte pačių geriausių rezultatų.
- Pušies riešutai – skrudinta, patiekimui, neprivaloma.
Reikalinga įranga
- Kepimo skarda – moliūgų kepimui.
- Didelė keptuvė – risotto gaminimui.
- Orkaitė – patikslinu ventiliatoriaus priverstinė temperatūra. Jei turite įprastą orkaitę, Padidinkite temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Turėkite tai paguodą keptas moliūgas ir vištienos rizotas ant stalo per 45 minutes!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – kepkite moliūgą
Padėkite moliūgo kubeliai ant nepridegančios kepimo skardos. Pabarstykite su alyvuogių aliejus ir pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.
Kepti įkaitintoje orkaitėje už 20 minučių arba kol suminkštės. Atidėti.
2 veiksmas – ruda vištiena
Kol moliūgas kepa, pašildykite a didelė keptuvė su 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus baigta didelis karštis. Virkite vištienos gabaliukai iki parudavusi ir iškepęs, tada atidėkite į dubenį ir uždenkite folija pasilikti šiltas.
3 veiksmas – pakepinkite svogūnus, česnakus ir saulėje džiovintus pomidorus
Sumažinkite šilumą iki vidutinis. Pridėkite sviesto ir ištirpti. Pakepinkite svogūnas, česnako ir saulėje džiovintų pomidorų 3 minutes arba kol suminkštės.
4 veiksmas – pridėkite ryžių
Pridėkite arborio ryžiai ir maišykite 30 sekundžių kad sviestas būtų gerai aptepkite ryžius.
5 veiksmas – įpilkite vyno
Pridėkite baltas vynas ir virti, maišykite, kol išgaruos.
6 veiksmas – įpilkite vištienos sultinio ir troškinkite
Pridėkite 750 ml vištienos sultinio skysčio ir išmaišyti.
Atneškite į a ant silpnos ugnies ir leisti virti (kartais pamaišant) iki skystis turi beveik išgaravo.
7 veiksmas – pridėkite virtą moliūgą ir vištieną
Pridėkite virta vištiena, keptas moliūgas ir likusieji 250 ml vištienos sultinio skysčio. Tęskite kepimą, kol ryžiai yra al denté ir skystis turi beveik išgaravo.
8 veiksmas – pridėkite kūdikių špinatų ir parmezano
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išmaišykite per kūdikių špinatų lapai, sviesto ir šviežiai tarkuoto parmezano sūrio.
9 žingsnis – patiekite
Paragaukite ir, jei reikia, pagardinti įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Patiekite su papildomai tarkuoto parmezano sūrio ir skrudintų pušies riešutų.
Ekspertų patarimai
- Porcijos – taip gaunamos 4 labai didelės porcijos (arba 6 mažesnės porcijos).
- Naudokite rizoto ryžius – kad skanu Itališko stiliaus kreminis rizotasrekomenduoju naudoti trumpagrūdžius arborio ryžius.
- Geriau sutarkuokite savo parmezaną – tai suteikia jūsų rizotui tiek daug skonio, todėl verta dėti papildomų pastangų!
- Jei jūsų rizotas yra šiek tiek sausas – Pridėti vandens purslų ryžius atlaisvinti prieš dedant špinatus ir parmezano sūrį.
- Sezonas pabaigoje – sultinys ir parmezano sūris yra sūrūs, todėl prieš dėdami papildomos druskos geriausia paragauti šiek tiek virto rizoto.
- Saugojimas – likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir suvartokite per 2 dienas. Prieš patiekdami gerai pašildykite.
DUK
absoliučiai! Užšaldykite visus likučius hermetiškame inde iki 1 mėnesio. Prieš vartodami leiskite atitirpti ir gerai pašildyti.
Taip! Norėdami pašildyti rizotą, įkaitinkite jį keptuvėje su keliais šaukštais skysčio (arba vandens, arba daugiau sultinio) vienam puodeliui rizoto. Virkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol sušils. Arba pašildykite vištienos moliūgų rizotą mikrobangų krosnelėje.
Pabaigoje įmaišius šiek tiek sviesto, risotto įgauna gražią blizgią kreminę tekstūrą.
Kad būtų skaniau jaukios šeimos vakarienės kaip šis vištienos moliūgų risotto, išbandykite kitus populiarūs receptai:
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Vištienos moliūgų risotto
Klasikinis vištienos moliūgų risotto su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais ir daugybe parmezano sūrio!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 6 tarnauja
Kalorijos: 692kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius). Sudėkite moliūgo kubelius ant nepridegančios kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite 20 minučių arba kol suminkštės. Atidėti.
-
Kol moliūgas kepa, ant stiprios ugnies įkaitinkite didelę keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Vištienos gabaliukus kepkite, kol paruduos ir iškeps. Atidėkite į dubenį ir uždenkite folija, kad būtų šilta.
-
Sumažinkite šilumą iki vidutinės. Įdėkite sviestą ir ištirpinkite. Pakepinkite svogūną, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus 3 minutes arba kol suminkštės.
-
Suberkite arborio ryžius ir maišykite 30 sekundžių, kad ryžiai gerai pasidengtų. Įpilkite baltojo vyno ir maišykite, kol išgaruos. Įpilkite 750 ml vištienos sultinio ir išmaišykite.Užvirkite ant silpnos ugnies ir leiskite virti (kartais pamaišydami), kol skystis beveik išgaruos.
-
Supilkite rezervuotą vištieną, moliūgą ir likusius 250 ml vištienos sultinio skysčio. Tęskite virti, kol ryžiai taps al denté ir skystis beveik išgaruos.
-
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į mažyčių špinatų lapelius, sviestą ir tarkuotą parmezano sūrį.
-
Pagardinkite pagal skonį. Patiekite su papildomai tarkuotu parmezano sūriu ir skrudintais pušies riešutais.
Pastabos
- Porcijos – taip gaunamos 4 labai didelės porcijos (arba 6 mažesnės porcijos).
- Naudokite rizoto ryžius – pagaminti skanų Itališko stiliaus kreminis rizotasrekomenduoju naudoti trumpagrūdžiai arborio ryžiai.
- Geriau sutarkuokite savo parmezaną – tai suteikia jūsų rizotui tiek daug skonio, todėl verta dėti papildomų pastangų!
- Saugojimas – likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir suvartokite per 2 dienas. Prieš vartodami gerai pašildykite.
- Pašildyti rizotą – pakaitinkite keptuvėje su keliais šaukštais skysčio (arba vandens, arba daugiau sultinio) vienam puodeliui rizoto. Virkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol sušils.
- Sušalimas – likučius užšaldykite sandariame inde iki 1 mėnesio. Prieš vartodami leiskite atitirpti ir gerai pašildyti.
Mityba
Kalorijos: 692kcal | Angliavandeniai: 54g | Baltymas: 31g | Riebalai: 38g | Sotieji riebalai: 15g | Polinesotieji riebalai: 6g | Mononesotieji riebalai: 15g | Trans-riebalų: 0.5g | Cholesterolis: 125mg | Natris: 724mg | Kalis: 1113mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 8937TV | Vitamino C: 17mg | Kalcis: 302mg | Geležis: 5mg