Itin sodrus, kreminis ir sūrus prancūziškas svogūnų bulvių kepinys pagamintas tik iš 6 ingredientų (įskaitant pakelį prancūziškos svogūnų sriubos mišinio!).
Šis skonis supakuotas keptų bulvių au gratin patiekalas perkelia klasikinį skrudintų bulvių kepinį į visiškai naują lygį su prancūziško svogūno posūkiu!
Nesvarbu, ar jūsų prašoma atsinešti patiekalą, kuriuo galėtumėte pasidalyti, ar minia ateina vakarienės… tai Prancūziškas svogūnų bulvių kepinys yra jūsų lengvas atsakymas!
Ploni bulvių griežinėliai, kepti kreminiame prancūziško svogūno pagrinde + padengti auksiniu sūriu užpilu = visiškas patogus maistas!
Kai ateina draugai ar šeima vakarienėMan patinka patiekalas, kurį galiu paruošti iš anksto, o tada pašauti į orkaitę kepti! Jokio šurmulio!
Patiekite šį kreminį bulvių kepinį kartu vištienos skiautelės, keptos vištienos nugarinės arba dešrelės dėl lengvos, be rūpesčių šeimos vakarienės.
Kodėl jums patiks šis receptas
Visai kaip visada populiarus bulvės au gratin (arba pjaustytos bulvės) bet su a prancūziškas svogūnas!
- Ekonomiškas ir sotus patiekalas – Šis bulvių kepinys yra nebrangus patiekalas, kuriam nereikia brangių ingredientų!
- Maitina minią – Didelė šio prancūziško svogūno sūrio bulvių apkepo partija puikiai tinka, todėl tai puikus patiekalas, kuriuo galima dalytis, kai yra daug žmonių.
- Tobulas garnyras – ypač kepsninėje, šis bulvių apkepas puikiai tinka patiekti kartu su BBQ mėsa ar vištiena ir salotomis.
- Paragaukite, ragaukite, ragaukite! Kreminis prancūziškas svogūnas ir itin sūrus skonis patinka bet kokio amžiaus žmonėms – tai pakankamai skanu, kad suviliotų net įkyriausius valgytojus!
Ko tau reikia
Šis prancūziškas svogūninis bulvių kepinys, kurio pagrindinis ingredientas yra bulvės ir ekonomiškas, ir patenkinamas.
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Prancūziškas svogūnų sriubos maišelis – Šiuos patogius paketėlius galite įsigyti prekybos centre.
- Sutirštintas kremas – arba sunkus kremas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Labiau norėčiau naudoti riebų sutirštintą grietinėlę, tačiau, jei norite, rinkitės „lengvą“ variantą.
- Sviestas – ištirpo.
- Česnakai – arba sutraiškykite savo česnako skilteles, arba patogumui naudokite parduotuvėje pirktą maltą česnaką.
- Druskos ir pipirų – pagardinti.
- Bulvės – maždaug 6 didelės bulvės. Rinkitės tokią bulvių veislę, kuri geriausiai tinka kepimui – kreminiame pagrinde ji suminkštės, netaps miltinga. Australijoje rekomenduoju arba Sebago, Desiree, Dutch Cream arba Pontiac, bet tiks bet kokios kepamos bulvės.
- Sūris – Mėgstu naudoti tarkuoto čederio ir mocarelos sūrio mišinį. Galite tarkuoti savo, tačiau patogumo dėlei pasirinkau iš anksto susmulkintą sūrio mišinį.
Reikalinga įranga
Šis receptas leidžia a nemažo dydžio bulvių kepsnys todėl tobula, kai paprašė atsinešti garnyrą, kad galėtų pasidalinti.
- 2 lt / 8 stiklinės kepimo indas – suteptas.
- Bulvių skustukas, plaktuvas ir maišymo dubuo arba ąsotis.
- Tarku arba virtuviniu kombainu – (nebūtina, jei sūrį sutarkuojate šviežiai).
- Orkaitė.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Tik 15 minučių pasiruoštitada pašaukite į orkaitę kepti iki auksinės spalvos!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 žingsnis – Paruoškite prancūziškų svogūnų mišinį
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius). Tepalas a 2 litrai / 8 puodeliai talpos kepimo formą ir atidėkite ją į šalį.
Padėkite Prancūzijos svogūnų miltelių sriubos mišinys, grietinėlė, lydytas sviestas, česnakai ir druska bei pipirai į nedidelį dubenį ar ąsotį. Plakite kartu iki vientisos masės.
2 žingsnis – Paruoškite bulves
Nulupkite savo bulvės ir tada supjaustykite labai plonais griežinėliais (maždaug 3 mm storio).
3 veiksmas – surinkite bulvių kepinį
Naudojant trečdalį bulvių griežinėliaipaskleiskite juos ant kepimo formos pagrindo.
Supilkite daugiau nei ⅓ Prancūziškas svogūnų kremo mišinys ir tada pabarstykite ⅓ tarkuotas sūris.
Pakartokite su kitu sluoksniu bulvės, grietinėlė ir tarkuotas sūris.
Paskutiniam sluoksniui pridėkite bulvės ir grietinėlė (bet pasilik likusį ⅓ tarkuoto sūrio).
4 žingsnis – kepkite
Kepimo formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 1 valandą ir 15 minučių.
Praėjus šiam laikui, patikrinkite, ar bulvės yra minkšti (jei ne, uždenkite folija ir toliau kepkite, kol suminkštės).
Kartą bulvės iškepa, nuimkite foliją ir pabarstykite likusią dalį tarkuotų sūrių. Kepkite kitam 15 minučių arba kol sūris bus auksinis.
Leisti bulvių kepimas prieš patiekiant kelias minutes pastovėti.
Ekspertų patarimai
Visi mėgsta skanų sūrio ir bulvių patiekaląir šis Prancūziškas svogūnų kepinys nėra išimtis!
- Kremas – pageidautina pasirinkti riebų kremą, kad gautumėte tikrai sodrų ir kreminį skonį, nors, jei norite, galite naudoti ir „lengvą“ versiją.
- Pasirinkite bulvių veislę, kuri geriausiai tinka kepimui – Aš rekomenduoju tokias veisles kaip Sebago, Desiree, Dutch Cream ar Pontiac čia, Australijoje, tačiau tai toks atlaidus receptas!
- Kaip variacija – į bulvių ir sūrio sluoksnius įdėkite šiek tiek traškios šoninės ir pakepinto svogūno.
- Jei turite kokių nors likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
DUK
Taip, tu tikrai gali. Užšaldykite hermetiškame inde iki 1 mėnesio (prieš pašildykite, leiskite atitirpti per naktį šaldytuve).
Norėdami pašildyti, dėkite į vidutinės temperatūros orkaitę, kol įkais.
Taip pat atskiras porcijas galite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Iš esmės vienintelis skirtumas yra sūris! Skiautytos bulvės tradiciškai reiškia plonais griežinėliais pjaustytas bulves, keptas su grietinėle arba pienu (arba jų deriniu), kartais pridedant žolelių ar česnako.
„Potatoes au gratin“ taip pat naudojama grietinėlė, tačiau tarp sluoksnių pabarstytas ir tarkuotas sūris, o viršuje – sūrio sluoksnis, todėl patiekalas yra sodresnis, dekadentiškesnis. Prieš kepant, ant viršaus kartais pabarstomi džiūvėsėliai.
Be to a puikus garnyras patiekti su BBQ ir salotomis, Prancūziškas svogūnų bulvių kepinys yra vienas iš tų vis populiarūs šeimos patiekalai kuriuos myli vaikai! Išbandykite kai kuriuos iš šių kitų taip pat lengvai iškeptos vakarienės.
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Prancūziškas svogūnų bulvių kepinys
Sodrus, kreminis ir sūrus prancūziškas svogūnų bulvių kepinys, pagamintas naudojant tik 6 ingredientus.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 8 tarnauja
Kalorijos: 420kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus (su ventiliatoriumi). 2 litrų/8 puodelių talpos kepimo formą ištepkite riebalais ir atidėkite.
-
Į nedidelį dubenį ar ąsotį sudėkite prancūziškų svogūnų sriubos mišinį, grietinėlę, lydytą sviestą, maltą česnaką ir druską bei pipirus. Plakite iki vientisos masės. Jei naudojate Thermomix: Maišykite 10 sekundžių, 8 greitis.
-
Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (apie 3 mm storio).
-
⅓ griežinėliais supjaustytų bulvių paskleiskite ant kepimo formos pagrindo. Supilkite ⅓ prancūziško svogūno kremo mišinio ir pabarstykite trečdaliu tarkuoto sūrio.
-
Pakartokite su kitu bulvių sluoksniu, grietinėle ir tarkuotu sūriu.
-
Paskutiniam sluoksniui sudėkite bulves ir grietinėlę (bet ne likusį tarkuotą sūrį).
-
Sandariai uždenkite folija ir kepkite 1 valandą 15 minučių. Patikrinkite, ar bulvės minkštos (jei ne, uždenkite folija ir toliau kepkite, kol suminkštės).
-
Nuimkite foliją ir pabarstykite likusius tarkuotus sūrius.
-
Kepkite 15 minučių arba iki auksinės spalvos.
-
Prieš patiekdami leiskite bulvių kepiniui kelias minutes pastovėti.
Pastabos
- Kremas – Norėdami gauti sodrų ir kreminį skonį, naudokite riebų tirštą grietinėlę (arba riebią grietinėlę), tačiau, jei norite, galite naudoti ir „lengvą“ versiją.
- Pasirinkite bulvių veislę, kuri geriausiai tinka kepimui – kreminiame pagrinde suminkštės, netaps miltingu. Čia, Australijoje, rinkčiausi tokias veisles kaip Sebago, Desiree, Dutch Cream ar Pontiac, tačiau tai toks atlaidus receptas, nes bulvės, grietinėlė ir sūris visada bus laimi!
- Kaip variacija – į bulvių ir sūrio sluoksnius įdėkite šiek tiek traškios šoninės ir pakepinto svogūno.
- Laikykite likučius sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
- Užšaldykite hermetiškame inde iki 1 mėnesio (prieš pašildydami leiskite atitirpti šaldytuve per naktį). Norėdami pašildyti, dėkite į vidutinės temperatūros orkaitę, kol įkais. Taip pat atskiras porcijas galite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Mityba
Kalorijos: 420kcal | Angliavandeniai: 24g | Baltymas: 12g | Riebalai: 31g | Sotieji riebalai: 19g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 7g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 93mg | Natris: 274mg | Kalis: 601mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 1101TV | Vitamino C: 25mg | Kalcis: 297mg | Geležis: 1mg