Šis kreminis bulvių ir šoninės apkepas yra pats geriausias maistas… minkštos bulvės, sluoksniuotos su traškia šonine ir lipniu sūriu, keptos kreminiame padaže!
Skanus garnyras, kurio paruošimas užtrunka vos 15 minučių ir puikiai dera su kepta mėsa, vištiena ar žuvimi.
Tai bulvių šoninės kepimas yra minkštas, kreminis, sūrus ir galutinis komforto maistas!
Kaip mano Prancūziškas svogūnų vištienos kepinys, tuno makaronų kepimas, quinoa kepti ir grietinėlės vištienos ir šoninės makaronų kepimastai lengva šeimos vakarienė trunka tik minučių pasiruoštitada tiesiog įdėkite į orkaitę, kol burbuliuojantis ir auksinis!
Jei jūsų šeima yra panaši į mano, ir jie myli sūrio ir šoninės derinysbūtinai pažiūrėkite į mano sūrio ir šoninės suktinukai, sūrio ir šoninės burbuolės kepalas, sūrio ir šoninės vištienos dešros suktinukaiir sūrio ir šoninės bandelės dėl garantuoti minios lankytojai!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lengvas receptas – tiesiog kepkite, supjaustykite, išplakite ir sluoksniuokite!
- Draugiškas šeimai – šis receptas patinka visai šeimai – ir jauniems, ir dideliems!
- Patogus Maistas – Bulvių ir šoninės apkepas yra toks kreminis ir skanus, o susirangę prieš laužą su dubeniu jo tikrai sušildysite net šalčiausiomis žiemos dienomis!
- Tinka šaldikliui – Padarykite dvigubą partiją arba šią bulvių apkepą su šonine arba užšaldykite likučius iki mėnesio, kad greitai ir lengva vakarienė!
- Sutartinis ir Thermomix – abu būdai įtraukti į recepto kortelę įrašo pabaigoje.
Ko tau reikia
Jums tereikia a sauja pigių ingredientų kad šis skanus kreminis šoninės ir bulvių apkepas!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Šoninės gabaliukai – arba naudokite trumpai supjaustytą šoninę (JAV nugarinę šoninę), supjaustytą gabalėliais.
- Kremas – naudoti pilno riebumo sutirštinta grietinėlė (arba riebią grietinėlę), kad skonis būtų sodrus ir kreminis, tačiau, jei norite, galite naudoti ir „lengvą“ versiją.
- Sviestas – ištirpo.
- Česnakai – naudokite arba parduotuvėje pirktą trintą česnaką arba sutraiškyti savo šviežios česnako skiltelės.
- Bulvės – maždaug 6 didelės bulvės, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais. Pasirinkti bulvių veislė tai geriausia kepimui – čia Australijoje rinkčiausi tokias veisles kaip Sebago, Desiree, Dutch Cream ar Pontiac.
- Tarkuotas čederis ir mocarelos sūriai – naudojant čederio ir mocarelos derinį sukuriamas sūriausias skonis ir skani puri tekstūra.
- Druskos ir pipirų – paragauti.
Reikalinga įranga
Tu nereikia jokios prabangios įrangos tai padaryti sūrio ir šoninės bulvių apkepas!
- 2 litrų (8 puodelių) talpos kepimo indas.
- Keptuvė – pakepinti šoninę.
- Mažas dubuo ar ąsotis, arba Thermomix – grietinėlės, sviesto ir prieskonių išplakimui.
- Orkaitė – Aš naudoju orkaitę su ventiliatoriumi. Jei naudojate įprastą orkaitę, padidinti temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Šis receptas skirtas bulvių apkepas su šonine trunka tik 15 minučių pasiruošti! Tada pašaukite į orkaitę ir palikite, kol iškeps, apibarstykite sūriu ir kepkite iki burbuliavimo ir auksinės spalvos!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – kepkite šoninę
Įkaitinkite orkaitę. Kepimo formą ištepkite riebalais ir atidėkite į šalį.
Virkite šoninės gabalėlių keptuvėje, kol traškus. Atidėkite ant lėkštės, išklotos a Popierinis rankšluostis į nusausinkite aliejaus perteklių.
2 veiksmas – suplakite grietinėlę, sviestą ir prieskonius
Padėkite kremas, lydytas sviestas, malto česnako, druskos ir Juodasis pipiras į a mažas dubuo ar ąsotis. Plakti iki sujungti.
3 veiksmas – sluoksniuokite kepinį
Nulupkite savo bulvės ir supjaustykite labai plonais griežinėliais.
Plisti ⅓ griežinėliais supjaustytų bulvių į pagrindą kepimo indas.
Užpilkite ⅓ iš grietinėlės mišinys.
Pabarstykite per ⅓ iš traškios šoninės.
Tada pabarstykite per ⅓ iš tarkuotas sūris.
Pakartokite su kitas bulvių sluoksnis, grietinėlė, šoninė ir tarkuotas sūris.
Už galutinis sluoksnispridėkite bulvės, kremas ir lašiniųbet ne likęs tarkuotas sūris. Likusį sūrį padėkite į šalį, kad subertumėte į kepimo pabaigą.
4 žingsnis – kepkite
Bulvę ir šoninę kepti sandariai uždengti folija ir kepkite įkaitintą orkaitę iki bulvės yra minkštos.
Nuimkite foliją ir pabarstykite ant likusių tarkuotų sūrių tada grąžinkite bulvių apkepą į orkaitę ir kepkite, kol viršus taps auksinės spalvos.
Leisti stovėti kelioms minutėms prieš patiekiant.
Ekspertų patarimai
- Pasirinkite bulvių veislę, kuri geriausiai tinka kepimui – kreminiame pagrinde suminkštės, netaps miltingu. Tačiau tai toks atlaidus receptas, nes bulvės, grietinėlė, šoninė ir sūris visada bus laimėjimų derinys!
- Įsitikinkite, kad bulvių griežinėliai yra vienodo storio – taip jie iškeps tolygiai.
- Iškeptą bulvę ir šoninę uždenkite folija – kad bulvės būtų drėgnos ir viršutinis sluoksnis orkaitėje per daug neparuduotų.
- Laikykite likučius sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
- Pašildyti – dėkite į vidutinės temperatūros orkaitę, kol įkais. Taip pat atskiras porcijas galite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
DUK
absoliučiai! Užšaldykite bulves sandariame inde iki 1 mėnesio ir leiskite atitirpti šaldytuve per naktį, kol vėl pašildysite. Norėdami pašildyti, dėkite į vidutinės temperatūros orkaitę, kol įkais. Taip pat atskiras porcijas galite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Taip! Šis bulvių kepimo receptas yra be glitimo.
Taip, iš tikrųjų galite pašildyti bulvių iškepą mikrobangų krosnelėje, todėl susidaro daugiau drėgmės, todėl mažesnė tikimybė, kad bulvių kepinys išdžius, nei kaitinant orkaitėje.
Daugiau jaukios, jaukios šeimos vakarienėsčia yra keletas mano populiariausi receptai:
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Bulvių ir šoninės kepimas
GERIAUSIAS klasikinis ir kreminis bulvių ir šoninės kepinių receptas!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 8 tarnauja
Kalorijos: 420kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus (su ventiliatoriumi). 2 litrų / 8 puodelių talpos kepimo formą ištepkite riebalais ir atidėkite.
-
Šoninės gabalėlius sudėkite į keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kepkite iki traškumo. Padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
-
Į nedidelį dubenį ar ąsotį sudėkite grietinėlę, lydytą sviestą, maltą česnaką, druską ir pipirus. Plakite iki vientisos masės. Jei naudojate Thermomix: Maišykite 10 sekundžių, 8 greitis.
-
Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (apie 3 mm storio).
-
⅓ griežinėliais supjaustytų bulvių paskleiskite ant kepimo formos pagrindo. Supilkite ⅓ grietinėlės mišinio ir pabarstykite trečdaliu traškios šoninės ir trečdaliu tarkuoto sūrio.
-
Pakartokite su kitu bulvių sluoksniu, grietinėle, šonine ir tarkuotu sūriu.
-
Paskutiniam sluoksniui sudėkite bulves, grietinėlę ir šoninę (bet ne likusį tarkuotą sūrį).
-
Sandariai uždenkite folija ir kepkite 1 valandą 15 minučių. Patikrinkite, ar bulvės minkštos (jei ne, uždenkite folija ir toliau kepkite, kol suminkštės).
-
Nuimkite foliją ir pabarstykite likusius tarkuotus sūrius.
-
Kepkite 15 minučių arba iki auksinės spalvos.
-
Prieš patiekdami leiskite bulvių kepiniui kelias minutes pastovėti.
Pastabos
- Kremas – Norėdami gauti sodrų ir kreminį skonį, naudokite riebų tirštą grietinėlę (arba riebią grietinėlę), tačiau, jei norite, galite naudoti ir „lengvą“ versiją.
- Pasirinkite bulvių veislę, kuri geriausiai tinka kepimui – kreminiame pagrinde suminkštės, netaps miltingu. Čia, Australijoje, rinkčiausi tokias veisles kaip Sebago, Desiree, Dutch Cream ar Pontiac, tačiau tai toks atlaidus receptas, nes bulvės, grietinėlė, šoninė ir sūris visada bus geriausias derinys!
- Laikykite likučius sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
- Užšaldykite hermetiškame inde iki 1 mėnesio (prieš pašildydami leiskite atitirpti šaldytuve per naktį). Norėdami pašildyti, dėkite į vidutinės temperatūros orkaitę, kol įkais. Taip pat atskiras porcijas galite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Mityba
Kalorijos: 420kcal | Angliavandeniai: 24g | Baltymas: 12g | Riebalai: 31g | Sotieji riebalai: 19g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 7g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 93mg | Natris: 274mg | Kalis: 601mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 1101TV | Vitamino C: 25mg | Kalcis: 297mg | Geležis: 1mg