Pasisveikinkite su savo nauju mėgstamu vištienos „Vol Au Vent“ receptu!
Sluoksniuotos tešlos dėklai, užpildyti kreminiu vištienos ir šoninės mišiniu, padengtu lipniu lydytu sūriu, sukuria visų laikų mėgstamą šeimos vakarienę.
Pasiruošimas užtruks vos 10 minučių ir mėgaukitės šiomis „vol au vent“ šeimomis vakarienėmis be rūpesčių ar pramogaudami!
Tam, kad lengva savaitės vakarienė tai tikrai gaus patvirtinimo antspaudą iš jaunų ir senų vištiena vol au vents su jų auksinės spalvos dribsnių tešla ir a kreminis vištienos įdaras yra patogus Maistas geriausiu atveju – pagalvok vištienos pyragas – bet dailesnė forma!
Mėgstate lengvą vištienos vakarienę?
Išbandyk mano Prancūziškas svogūninis vištienos kepinys, vištienos chorizo risotto arba kreminis vištienos šoninės rančos kepinys kurios yra visos šeimos mėgstamiausi… ypač ant a šalta žiemos diena!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lengvas receptas – Nors šis receptas gali atrodyti šiek tiek sudėtingas, iš tikrųjų jis labai paprastas ir paruošiamas vos 10 minučių!
- Tinka šeimai – Šiltas vištienos įdaras traškiame tešla yra patiekalas, kurį mėgsta ir maži, ir dideli!
- Savaitės vakarienė – Vištienos kepsnys yra puikus pasirinkimas be rūpesčių savaitės vakarienei.
- Universalus – Nesvarbu, ar ieškote skanios jaukios šeimyninės vakarienės, ar ko nors, kas įspūdingai atrodytų kaip pagrindinis pramogų patiekalas, negalite įveikti kreminės vištienos vol au vent!
- Rimtas komforto maistas – Aukso spalvos dribsnių tešla, kreminis baltas padažas su vištiena IR šonine, viskas apibarstyta lydytu sūriu – tai pats geriausias maistas!
Ko tau reikia
Jums tereikia a sauja ingredientų tai padaryti vištienos vol au vent receptas!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Didelės vol au vent tešlos kriauklės – Prekybos centre galite nusipirkti didelių tūrinių dėklų arba pasidarykite savo vol au vent dėklus.
- Sviestas – Rekomenduoju naudoti nesūdytą sviestą, nes šoninė ir sultinys jau sūrūs.
- Vištienos šlaunelių filė – Šiam receptui rekomenduoju naudoti vištienos šlaunelių filė be odos, nes ji išliks drėgnesnė nei vištienos krūtinėlės filė.
- Porai – plonais griežinėliais. Būtinai gerai išskalaukite, kad į padažą nepatektų kruopų.
- Šoninė – Man labiau patinka naudoti dryžuotą šoninę, bet galite naudoti vidurio arba spartusis šoninėtiesiog būtinai pašalinkite žievelę.
- Paprasti miltai – taip pat žinomas kaip universalūs miltai.
- baltas vynas – Alkoholis iškepa, bet vynas suteikia padažui sodrų, bet subtilų skonį.
- Vištienos sultinio skystis – Galite naudoti parduotuvėje pirktą arba pasidaryk pats į kiekvieną puodelį vandens įpilant 1 arbatinį šaukštelį vištienos sultinio miltelių.
- Creme fraiche – arba sutirštinta (sunki) grietinėlė.
- Pilno grūdo garstyčios – Garstyčios yra skanus vištienos, porų ir šoninės derinys, padažui suteikia papildomo skonio.
- Čedario sūris – arba skanus sūris. Rekomenduoju pirkti blokinį sūrį ir patiems sutarkuoti, kad rezultatas būtų geriausias.
Reikalinga įranga
Tu nereikia jokios prabangios įrangos Norėdami pagaminti šį vol au vent receptą, tiesiog:
- Keptuvė – iškepti vištieną, porą ir šoninę bei pasigaminti kreminį padažą.
- Orkaitė – iškepti užpildytas vol au vents. Aš naudoju a orkaitė su ventiliatoriumi. Jei naudojate įprastą orkaitę, Padidinkite temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Reikia tik 10 minučių šiems paruošti lengva vištiena vol au vents!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – kepkite vištieną, porus ir šoninę
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius).
Ištirpinkite sviesto a keptuvė baigta vidutinė kaitra.
Virkite vištiena, porai ir lašinių 5-10 minučių arba iki vištiena iškepė ir porai suminkštėjo.
2 veiksmas – įmaišykite miltus
Pabarstykite į paprasti miltai ir išmaišyti. Virkite 1 minutę.
3 veiksmas – pridėkite vyną
Pridėkite baltas vynas ir virkite, kol pasidarys išgaravo.
4 veiksmas – įpilkite vištienos sultinio
Lėtai pridėkite vištienos sultinysnuolat maišydami iki vientisos masės.
5 veiksmas – įmaišykite „The Creme Fraiche“ ir garstyčias
Pridėkite creme fraiche (arba grietinėlė) ir viso grūdo garstyčios ir nuneškite į a ant silpnos ugnies.
6 veiksmas – virkite baltąjį padažą
Virkite kol padažas bus šiek tiek sutirštėjo.
7 veiksmas – užpildykite ir iškepkite „Vol Au Vents“.
Padalinkite mišinį tarp vol au vent dėklų. Į viršų su tarkuotas sūris.
Kepkite 15 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir įkais.
Ekspertų patarimai
- Vištienos šlaunelių filė – yra tobulas mėsos gabalas pagal šį receptą, nes šlaunelės išliks sultingos ir minkštos po to, kai bus troškintos kreminiame padaže ir kepamos orkaitėje. Vištienos krūtinėlės nerekomenduojamos, nes jos linkusios išsausėti.
- Vol Au Vent dėklai – naudoti didelis ne mini vol au vent atvejais kaip pagrindinį valgį.
- Gerai nuplaukite porus – įsitikinkite, kad prieš gamindami porą kruopščiai nuplaukite, kitaip padaže atsiras kruopų. Išskleiskite žalius lapus, kad pašalintumėte dirvožemį toliau nuo stiebo, tada pašalinkite abu poro galus, kad liktų tik balta ir šviesiai žalia dalis. Smulkiai supjaustykite porą, sudėkite į sietelį ir nuplaukite, prieš naudodami leiskite nutekėti vandens pertekliui.
- Baltasis padažas – pabarstykite miltais ant vištienos, šoninės ir porų, o tada svarbu leisti miltams minutę pavirti prieš pilant vyną. Tada įpylus skysčio, miltai padažą sutirštės.
- Pirmyn – vištienos mišinį galima pasigaminti dieną prieš ir laikyti uždengtą šaldytuve. Jei naudojate šaltą mišinį, padidinkite orkaitės kepimo laiką ir kepkite, kol įdaras įkais įkaitintas centre.
DUK
Galite valgyti šaltą, tačiau aš rekomenduoju valgyti šviežiai iš orkaitės ištrauktas vištienos kepsnines, nes traškus pyragas ir šiltas kreminis įdaras geriausiai tinka šiltai.
A paprastos žalios salotos, kreminės salotos arba garuose virtos šparaginės pupelės, brokoliai ar žirniai – visi šie vištienos patiekalai yra skanūs. Arba patiekite su bulvių koše ar bulvytėmis!
Nerekomenduoju šių angų daryti iš anksto, tačiau vištienos įdarą galite pasigaminti prieš dieną ir laikyti šaldytuve, tada tiesiog užpildyti ir kepti!
Daugiau paprastos vištienos vakarienės idėjos kad tavo šeima mylėsčia yra dar keletas mūsų dauguma populiarūs receptai:
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Vištiena Vol Au Vent
Kreminė vištiena Vol Au Vent su poru ir šonine, apklijuota dribsniais tešlos lukštais.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 8 tarnauja
Kalorijos: 469kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus (su ventiliatoriumi).
-
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Vištieną, porą ir šoninę kepkite 5–10 minučių arba tol, kol vištiena iškeps ir porai suminkštės.
-
Suberkite paprastus miltus ir išmaišykite, kad apsemtų. Virkite 1 minutę. Įpilkite baltojo vyno ir virkite, kol išgaruos.
-
Lėtai supilkite vištienos sultinį, nuolat maišydami iki vientisos masės.
-
Įpilkite creme fraiche (arba grietinėlės) ir viso grūdo garstyčių ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
-
Padalinkite mišinį tarp vol au vent dėklų.Ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio.
-
Kepkite 15 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir įkais.
Pastabos
Ingridientai:
- Vištienos šlaunelių filė – yra tobulas mėsos gabalas pagal šį receptą, nes šlaunelės išliks sultingos ir minkštos po to, kai bus troškintos kreminiame padaže ir kepamos orkaitėje. Vištienos krūtinėlės nerekomenduojamos, nes jos linkusios išsausėti.
- Vol Au Vent – pirkite didelius (ne mini) vol au vent dėklus iš prekybos centro pagrindiniam patiekalui.
- Porai – gerai nuplaukite prieš gamindami, kitaip padažas bus su kruopomis. Išskleiskite žalius lapus, kad pašalintumėte dirvožemį toliau nuo stiebo, tada pašalinkite abu poro galus, kad liktų tik balta ir šviesiai žalia dalis. Smulkiai supjaustykite porą, sudėkite į sietelį ir nuplaukite, prieš naudodami leiskite nutekėti vandens pertekliui.
Kiti patarimai:
- Baltasis padažas – pabarstykite miltais ant vištienos, šoninės ir porų, o tada svarbu leisti miltams minutę pavirti prieš pilant vyną. Tada įpylus skysčio, miltai padažą sutirštės.
- Vištienos mišinį galima pasigaminti dieną prieš ir laikomi, uždengti, šaldytuve. Jei naudojate šaltą mišinį, padidinkite orkaitės kepimo laiką ir kepkite, kol įdaras įkais įkaitintas centre.
Mityba
Kalorijos: 469kcal | Angliavandeniai: 13g | Baltymas: 18g | Riebalai: 37g | Sotieji riebalai: 15g | Polinesotieji riebalai: 4g | Mononesotieji riebalai: 12g | Trans-riebalų: 0.3g | Cholesterolis: 117mg | Natris: 410mg | Kalis: 277mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 628TV | Vitamino C: 2mg | Kalcis: 95mg | Geležis: 2mg