Šie korėjietiškos jautienos bulgogi kotletai yra tokie sultingi ir kupini saldžių ir sūrių skonių.
Šie orkaitėje kepti kotletai, populiarūs visoje šeimoje, paruošiami vos 10 minučių, o vakarienė gali būti ant stalo per mažiau nei 30 minučių!
Šios sultingos orkaitėje kepti kotletai yra pilnai supakuotos saldus, sūrus bulgogi skonisnaudojant marinatą pačiame kotletuke, IR tada kotletui aptepti prieš kepant orkaitėje.
Dėl šeimyninė vakarienė be rūpesčių Jūs negalite suklysti su mėsos kukuliais! Iš Azijos kalakutienos kukuliai į Itališki kotletai su dešrao šie kepti orkaitėje Tailandietiški vištienos kukuliai kurie yra pripildyti TIEK skonio, garantuotai, kad patiekiami jie bus sutikti su didelėmis šypsenomis!
Tobulas jautienos faršo receptas dėl užimtas darbo naktis. Jei jūsų šeima yra gerbėjai mėsainiai ir jautienos kepsniaitada jiems tai patiks korėjiečių taip pat jautienos kukuliai!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lengvas receptas – Bulgogi kotletus paruošite vos 10 minučių: tereikia išmaišyti, kočioti ir kepti! Kepti nereikia.
- Pilnas skonio – pagaminti su bulgogi marinatu, svogūnu ir imbieru, šie kotletai trykšta skoniu!
- Ekonomiškas maistas – pagamintas iš jautienos faršo ir patiekiamas su ryžiais, tai nebrangus šeimos patiekalas.
- Šeimos mėgstamiausia – skanius orkaitėje keptus jautienos kukulius mėgsta ir jauni, ir dideli!
- Patogus šaldikliui – Bulgogi kotletus galima užšaldyti tiek termiškai neapdorotus, tiek vieną kartą išvirtus, todėl jie puikiai tinka ruošiant maistą.
- Sutartinis ir Thermomix – abu būdai parašyti recepto kortelėje įrašo pabaigoje.
Ko tau reikia
Šie orkaitėje kepti jautienos kukuliai yra pagaminti iš tik 8 pagrindiniai ingredientai!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
- Jautienos faršas – taip pat žinomas kaip Malta jautiena.
- Bulgogi marinatas – naudojamas tiek viduje, tiek mėsos kukulių aptepimui.
- Panko trupiniai – yra japoniško stiliaus džiūvėsėliai, kurie yra didesni ir lengvesni nei įprasti džiūvėsėliai. Jų galite nusipirkti bet kurio didžiojo prekybos centro tarptautiniame / Azijos skyriuje. Jei panko trupinių nėra, galite naudoti įprastus džiūvėsėlius.
- Rudasis svogūnas – vidutinis arba naudokite a geltonasis svogūnas.
- Susmulkintas imbieras – suteikia kotletams subtilaus azijietiško skonio! Galite naudoti šviežią imbierą ir sutarkuoti patys, arba parduotuvėje pirko malto imbiero.
- Svogūnų laiškai – taip pat vadinama Žalieji svogūnai.
- Druskos ir pipirų – pagardinti.
- sezamo sėklos – tai yra neprivaloma, bet yra skanus ir gražus garnyras, kurį galima pabarstyti ant kotletų patiekiant.
- Papildomi laiškiniai svogūnai – papuošti.
Reikalinga įranga
- Didelis maišymo dubuo arba Thermomix – mėsos kukulių ingredientams maišyti.
- Kepimo skarda – mėsos kukulių kepimui.
- Orkaitė – Aš naudoju ventiliuojamą orkaitę. Jei naudojate įprastą orkaitę, Padidinkite temperatūrą 10-20 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Reikia tik 10 minučių paruošti juos lengva Korėjietiški bulgogi kotletai!
Pastaba: slinkite į recepto kortelę apačioje, kad sužinotumėte ingredientų kiekius ir išsamų metodą.
1 veiksmas – sudėkite mėsos kukulių ingredientus į dubenį
Įkaitinkite orkaitę į 220 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius priverstas).
Lengvai sutepkite a neprideganti kepimo skarda su Kepimo aliejus ir atidėkite į šalį. Pastaba: jei neturite nepridegančio padėklo, išklokite jį kepimo popieriumi.
Padėkite jautienos faršas, ½ puodelio bulgogi marinato, panko trupiniai, smulkiai pjaustyto svogūno, imbiero, svogūnų laiškai, druskos ir pipirų į dubenį.
Sumaišykite gerai sujungti visus ingredientus.
2 veiksmas – susukite į kamuoliukus
Imk 1 valgomasis šaukštas mišinio ir naudodami susukite į rutulį šlapios rankos (Patarimų, kaip kočioti kotletus, rasite toliau esančiame skyriuje „Ekspertų patarimai“).
3 žingsnis – kepkite
Sudėkite kotletus ant paruošta kepimo skarda. Kepkite įkaitintą orkaitę dėl 10 minučių.
Išimkite kotletus iš orkaitės ir aptepkite jų viršūnes likusiais bulgogi marinatas. Pabarstykite su sezamo sėklos.
Įdėkite atgal į orkaitė dėl tolimesnio 5 minutės.
Patiekite iš karto su garinti ryžiai ir smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų (neprivaloma).
Ekspertų patarimai
- Mėsos kukulių kočiojimas – Mišinys bus labai lipnus, todėl prieš kočiodami sudrėkinkite rankas vandeniu, kad jis nepriliptų prie rankų ir taip užtikrinsite, kad jūsų kotletai bus idealiai apvalios formos. Taip pat galite pridėti šiek tiek daugiau panko trupinių, jei mišinys yra per šlapias.
- Kepimo skarda – jei neturite nepridegančio padėklo, išklokite savo skardą kepimo popieriumi.
- Saugojimas – likusius virtus kotletus laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Prieš vartodami gerai pašildykite (arba patiekite šaltai).
- Nevirtų kotletų užšaldymas – Galite paruošti jautienos kotletų mišinį, susukti į rutuliukus ir užšaldyti užteptus atskirai ant padėklo prieš laikydami nevirtus kotletus sandariame inde iki 3 mėnesių. Prieš kepdami orkaitėje, leiskite atitirpti šaldytuve pagal recepto instrukcijas.
- Virtų kotletų užšaldymas – taip pat galite užšaldyti visus likusius virtus kotletus sandariame inde iki 3 mėnesių. Prieš pašildydami leiskite kotletams atitirpti šaldytuve arba pašildykite tiesiai iš užšaldytų. Prieš vartodami įsitikinkite, kad kotletai yra karšti.
DUK
Bulgogi padažas arba bulgogi marinatas yra korėjietiškas BBQ padažas, kurio skonis yra šiek tiek saldus, sūrus ir šiek tiek aštrus.
Bulgogi yra panašus į teriyaki, tačiau jis turi daug sodresnį ir gilesnį skonį dėl vaisių cukraus, iš kurio jis pagamintas.
absoliučiai! Mėsos kukulius galite šaldyti ir termiškai neapdorotus!
Peržiūrėkite mano ekspertų patarimus.
Daugiau šeimai tinkamų vakarienės receptai padaryta su jautienos faršasperžiūrėkite šiuos populiarius receptus:
NORITE DAR SKANČIŲ RECEPTŲ? Prenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite Facebook arba Instagram. O jei mėgstate kepti, ateikite ir prisijunkite prie mano Facebook kulinarijos klubo grupės arba užsiprenumeruokite mano YouTube kanalą.
Bulgogi mėsos kukuliai
Skoniais supakuoti korėjietiškos jautienos bulgogi mėsos kukuliai, pagaminti su bulgogi marinatu! Patiekite su garuose virtais jazminų ryžiais lengvai šeimyninei vakarienei.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4 tarnauja
Kalorijos: 519kcal
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius).
-
Lengvai sutepkite nepridegančią kepimo skardą kepimo aliejumi ir atidėkite į šalį. Pastaba: jei neturite nepridegančio padėklo, išklokite jį kepimo popieriumi.
-
Į dubenį sudėkite jautienos faršą, ½ puodelio bulgogi marinato, panko trupinius, smulkiai pjaustytą svogūną, imbierą, svogūnus, druską ir pipirus. Sumaišykite, kad sujungtumėte.Jei naudojate Thermomix: Sudėkite rudąjį svogūną ir laiškinio svogūno stiebus (grubiai susmulkintus į Thermomix dubenį. Maišykite 5 sekundes, 6 greitis. Nubraukite dubenėlio šonus ir pakartokite, kol susmulkinsite. Visus likusius ingredientus sudėkite į Thermomix dubenį ir maišykite 5 sekundes , Greitis 4. Nubraukite dubenėlio šonus ir pakartokite dar 5 sekundes arba kol susijungs.
-
Paimkite 1 šaukštą mišinio ir drėgnomis rankomis susukite į rutulį (žr. pastabas).
-
Dėkite ant paruoštos kepimo skardos.Kepame orkaitėje 10 minučių.
-
Išimkite kotletus iš orkaitės ir aptepkite jų viršūnes likusiu bulgogi marinatu. Pabarstykite sezamo sėklomis.
-
Įdėkite atgal į orkaitę dar 5 minutėms.
-
Patiekite iš karto su garuose virtais ryžiais ir smulkiai pjaustytais svogūnais.
Pastabos
Informacija apie ingredientus:
- Panko trupiniai – padėti surišti kotletus. Panko trupiniai yra japoniško stiliaus džiūvėsėliai, kurie yra didesni ir lengvesni nei įprasti džiūvėsėliai. Jų galite nusipirkti bet kurio didžiojo prekybos centro tarptautiniame / Azijos skyriuje. Jei panko trupinių nėra, galite naudoti įprastus džiūvėsėlius.
- Bulgogi marinatas – galima įsigyti daugumoje didžiųjų prekybos centrų, dažniausiai padažų arba azijietiškų produktų skyriuje. Bulgogi marinatas yra korėjietiškas BBQ padažas, panašus, bet stipresnio skonio nei teriyaki marinatas.
Daugiau receptų patarimų:
- Rutuliukų ridenimas – Mišinys bus labai lipnus, todėl prieš kočiodami sudrėkinkite rankas vandeniu, kad jis nepriliptų prie rankų ir taip užtikrinsite, kad jūsų kotletai bus idealiai apvalios formos. Taip pat galite pridėti šiek tiek daugiau panko trupinių, jei mišinys yra per šlapias.
- Saugojimas – likusius virtus kotletus laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Prieš vartodami gerai pašildykite (arba patiekite šaltai).
- Nevirtų kotletų užšaldymas – galite paruošti jautienos kotletų mišinį, susukti į rutuliukus ir šaldyti nevirtą hermetiškame inde iki 3 mėnesių. Prieš kepdami orkaitėje, leiskite atitirpti šaldytuve, kaip nurodyta recepto instrukcijoje.
- Virtų kotletų užšaldymas – taip pat galite užšaldyti visus likusius virtus kotletus sandariame inde iki 3 mėnesių. Prieš pašildydami leiskite kotletams atitirpti šaldytuve arba pašildykite tiesiai iš užšaldytų. Tačiau prieš vartodami įsitikinkite, kad kotletai yra karšti.
Mityba
Kalorijos: 519kcal | Angliavandeniai: 38g | Baltymas: 28g | Riebalai: 27g | Sotieji riebalai: 10g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 11g | Trans-riebalų: 2g | Cholesterolis: 89mg | Natris: 1140 mmg | Kalis: 459mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 15g | Vitaminas A: 60TV | Vitamino C: 2mg | Kalcis: 89mg | Geležis: 4mg